5(1)
Raparperijäätelöpiirakka – viileä kesäherkku saa ihon ihastuksesta kananlihalle!
Gluteeniton
Kasvis
5 h 10 min
{
Aktiivinen 40 min
Passiivinen 4 h 30 min
Nyt tarkkana kaikki raparperi- ja toffeefanit – tässä saattaa hyvinkin olla elämäsi herkullisin piirakka! Raparperijäätelöpiirakassa dulce de lechen kermainen makeus taittaa raparperin kirpeän hapokkuuden. Pehmeä, mantelinen pohja on gluteeniton.
6.6.2023
 |
Maku
Reseptin ainekset
12 annosta
Pohja
100 gvoita tai margariinia
1 dlfariinisokeria
1muna
2 dlmantelijauhetta
2 dlgluteenitonta vaaleaa jauhoseosta
1 tlleivinjauhetta
Raparperi-toffeejäätelö
250 g (5 dl)raparperipaloja
2 rkl sitruunanmehua
½ tl kardemummaa
2 dl vispi- tai kuohukermaa
1 prk (397 g) karamellisoitua kondensoitua maitoa (dulce de leche)

Raparperi-jäätelöpiirakka – ohje:

  1. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna hyvin vatkaten.
  2. Lisää mantelijauhe, jauhoseos ja leivinjauhe. Sekoita tasaiseksi.
  3. Voitele piirakkavuoka (ø 24–26 cm). Levitä taikina jauhotetuin käsin vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohja haarukalla. Siirrä vuoka 15 minuutiksi jääkaappiin kovettumaan.
  4. Paista pohjaa 200 asteessa uunin keskitasolla noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä. 5. Leikkaa raparperi ohuiksi viipaleiksi ja lisää kattilaan yhdessä sitruunanmehun ja kardemumman kanssa. Keitä 5–10 minuuttia välillä sekoittaen, kunnes raparperit pehmenevät. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.
  5. Vaahdota kerma. Lisää karamellisoitu maito ja raparperit. Kääntele sekaisin.
  6. Kaada jäätelöseos piirakkapohjalle. Pakasta vähintään 4 tuntia.
  7. Ota piirakka pehmenemään jääkaappiin 30 minuuttia ennen tarjoamista. Viimeistele raparperijäätelöpiirakka halutessasi ohuilla, sokeroiduilla raparperinauhoilla.
Kommentoi »
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.