Raparperijäätee
24 h 15 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
24 h Raparperijäätee sopii paitsi janojuomaksi, myös raikkaaksi alkujuomaksi kesäjuhliin.
GL
KA
LA
MA
MU
VE
5
Kuvat
Julkaistu 6.5.2014

Raparperijäätee
Reseptin ainekset (10 annosta)
- 750 graparperia (pilkottuna)
- 4 dlsokeria
- 1 kplvaniljatankoa
- 10 dlvettä
- 2 kplteepussia (tai teelehtiä 2 rkl)
- 1 kplsitruunaa (3-4 kuoriviipaletta)
Lisäksi
- 1 kplsitruunaa (viipaloituna)
Mittaa kaikki aineet kattilaan. Keitä miedolla lämmöllä pari minuuttia. Siirrä kattila pois levyltä ja jätä hautumaan 10–15 minuutiksi.
Siivilöi neste kannuun, jäähdytä ja kaada jääpalamuotteihin. Pakasta.
Täytä juomalasit puolilleen jääteepaloilla. Lisää sitruunaviipale ja täytä kylmällä vedellä. Sekoita raparperijääteetä.
Jos et ehdi tai halua pakastaa jääteetiivistettä, jäähdytä se ja laimenna vedellä suhteessa 1:1.