4,8(6)
Kesän jääkuningatar! Semifreddosta inspiraationsa saanut raparperijäädyke kruunaa suven juhlat
Gluteeniton
Laktoositon
Kasvis
3 h 45 min
{
Aktiivinen 45 min
Passiivinen 3 h
Raparperijäädyke on Suomen kesään muokattu versio italialaisesta semifreddosta. Kaunis ja vaivaton tarjottava sisältää raparperia, marenkia ja syötäviä kukkia. Nappaa Annin uunissa -bloggaaja Anni Paakkunaisen resepti!
Julkaistu 15.6.2022
Unelmien Talo&Koti
Reseptin ainekset 8–10 annosta
Raparperihilloke
300 g raparperia
4–5 rkl sokeria
1 vaniljatangon siemenet
Jäädykemassa
3valkuaista
2 dl vispikermaa
3keltuaista
250 g mascarpone-tuorejuustoa
1 dl sokeria
2–3 marenkia
Koristelu
1 dlraparperipaloja
1 rkl sokeria
syötäviä kukkia
marenkeja

Raparperijäädyke – ohje:

  1. Mittaa raparperi, sokeri ja vanilja pieneen kattilaan ja lämmitä, kunnes raparperi hieman hajoaa. Sattumia saa jäädä. Jäähdytä.
  2. Tee jäädykemassa. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja jätä sivuun. Vatkaa myös kerma vaahdoksi ja jätä sivuun. Vatkaa keltuaiset, ­mascarpone ja sokeri kuohkeaksi. Kääntele kermavaahto keltuaisvaahtoon. Lopuksi kääntele sekaan myös valkuaisvaahto erityisen varovaisesti.
  3. Kaada puolet jäädykemassasta noin litran vuokaan, lisää raparperisosetta (säästä kakun päälle noin 1 dl). Kääntele haarukalla sekaisin ja ripottele päälle marenkia. Lisää loppu jäädykemassa ja peitä kelmulla.
  4. Laita vuoka pakastimeen vähintään kolmeksi tunniksi.
  5. Lämmitä koristelua varten raparperia ja sokeria kattilassa.
  6. Ota raparperijäädyke esille 10 minuuttia ennen tarjoilua. Kumoa tarjoiluastialle ja koristele syötävillä kukilla, ­marengilla ja lämmitetyillä raparperin paloilla.

Vinkki!

  • Laita vuoan pohjalle leivinpaperipala, joka helpottaa jäädykkeen irrottamista.
Kommentoi »