Unelmien Talo&Koti

Tässä tulee kesän jääkuningatar! Italialaisesta semifreddosta inspiraationsa saanut raparperijäädyke kruunaa suven juhlat

3 h 45 min
{
Aktiivinen
45 min
Passiivinen
3 h
Raparperijäädyke on Suomen kesään muokattu versio italialaisesta semifreddosta. Kaunis ja vaivaton tarjottava sisältää raparperia, marenkia ja syötäviä kukkia. Nappaa Annin uunissa -bloggaaja Anni Paakkunaisen resepti!
GL
LA
KA
5
0
Julkaistu: 15.6.2022


Reseptin ainekset (8–10 annosta)

Raparperihilloke

  • 300 g raparperia
  • 4–5 rkl sokeria
  • 1 vaniljatangon siemenet

Jäädykemassa

  • 3valkuaista
  • 2 dl vispikermaa
  • 3keltuaista
  • 250 g mascarpone-tuorejuustoa
  • 1 dl sokeria
  • 2–3 marenkia

Koristelu

  • 1 dlraparperipaloja
  • 1 rkl sokeria
  • syötäviä kukkia
  • marenkeja
Tulosta

Raparperijäädyke – ohje:

  1. Mittaa raparperi, sokeri ja vanilja pieneen kattilaan ja lämmitä, kunnes raparperi hieman hajoaa. Sattumia saa jäädä. Jäähdytä.
  2. Tee jäädykemassa. Vatkaa valkuaiset kuohkeaksi vaahdoksi ja jätä sivuun. Vatkaa myös kerma vaahdoksi ja jätä sivuun. Vatkaa keltuaiset, ­mascarpone ja sokeri kuohkeaksi. Kääntele kermavaahto keltuaisvaahtoon. Lopuksi kääntele sekaan myös valkuaisvaahto erityisen varovaisesti.
  3. Kaada puolet jäädykemassasta noin litran vuokaan, lisää raparperisosetta (säästä kakun päälle noin 1 dl). Kääntele haarukalla sekaisin ja ripottele päälle marenkia. Lisää loppu jäädykemassa ja peitä kelmulla.
  4. Laita vuoka pakastimeen vähintään kolmeksi tunniksi.
  5. Lämmitä koristelua varten raparperia ja sokeria kattilassa.
  6. Ota raparperijäädyke esille 10 minuuttia ennen tarjoilua. Kumoa tarjoiluastialle ja koristele syötävillä kukilla, ­marengilla ja lämmitetyillä raparperin paloilla.

Vinkki!

  • Laita vuoan pohjalle leivinpaperipala, joka helpottaa jäädykkeen irrottamista.
Kommentoi »