Raparperihyve

50 min
3
1

Raparperihyve

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Timo Viljakainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 annosta)

  • 500 graparperia (pilkottuna)
  • 1 1/2 dlfariinisokeria
  • 1 dlomenatäysmehua

Muruseos

  • 100 gpiparkakkuja (murustettuna)
  • 2 dlpekaanipähkinöitä (rouhittuna)
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 3/4 dlfariinisokeria
  • 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 100 gvoita (sulatettuna)

Lisäksi

  • 10 dlvaniljajäätelöä

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

Huuhtele raparperinvarret, kuori ohuesti ja leikkaa viipaleiksi. Voitele matala uunivuoka ja kumoa raparperipalat siihen. Sekoita joukkoon fariinisokeri ja lisää omenamehu. Kypsennä 200 asteessa vartti.

Sekoita muruseoksen ainekset keskenään. Tarvitset noin 3 dl piparimurua. Levitä seos esikypsennettyjen raparperien päälle ja anna muhia vielä vartti.

Tarjoa lisänä vaniljajäätelöä.

•Mittaa jo kotona kaikki muruseoksen aineet muovipussiin. Pidä pussi viileässä, kunnes tulee aika kumota sen sisältö suoraan uuniraparperien päälle. Taas säästyt turhalta tiskiltä.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä