Kotivinkki

Raparperiherkku

0
0

Raparperiherkku

Teksti Kotivinkki
Kuvat Elvi Rista
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 1 pktvoitaikinaa

TÄYTE:

  • 4raparperin vartta
  • 2 rklvoita
  • 2 rklmantelilastuja
  • 1 prkrahkaa
  • 1kananmuna
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 rklsokeria

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Sulata taikina pakkauksen ohjeiden mukaisesti.

2. Kuori ja paloittele raparperit noin 10 cm:n paloiksi. Kuumenna voi pannulla, älä ruskista. Lisää pannulle raparperin varret ja mantelilastut. Kääntele aineksia pannulla muutama minuutti.

3. Sekoita keskenään rahka, kananmuna ja sokerit.

4. Kauli taikina noin 25 cm pitkäksi ja 15 cm leveäksi levyksi. Leikkaa pitkiin sivuihin noin 5 cm:n levyisiä kaistaleita.

5. Levitä rahka taikinalevyn keskiosaan. Nosta raparperit päälle. Nosta taikinan reunakaistaleet taikinan keskiosaan päin niin, että täytettä jää reilusti näkyviin.

6. Paista leivonnaista 225 - asteisen uunin keskiosassa noin 15 - 20 minuuttia, kunnes se on saanut väriä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä