Raparperi-vuohenjuustopiirakat

1 h 30 min
3.9
0

Raparperi-vuohenjuustopiirakat

MU
KA
0
3.9
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (50 kpl)

  • 500 gruistaikinaa (pakaste)
  • 350 graparperisosetta
  • 1 tlchilitahnaa (sambal oelek)
  • 200 gvuohenmaitojuustoa

Tee näin

1 h 30 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN45 min

Jaa mlemmat sulaneet taikinalevyt 25 palaan. Pyörittele palat palloiksi.
Kauli palat ruisjauhoitetulla tasolla ohuiksi, soikeiksi piirakankuoriksi.
Lado kuoret kasaksi ja ripottele väleihin ruisjauhoja, jotta piirakkapohjat eivät tartu toisiinsa. Peitä kasa kelmulla kuortumisen estämiseksi.
Tyhjennä raparperisose kulhoon ja mausta chilitahnalla.
Levitä jokaiselle piirakankuorelle sosetta noin teelusikallinen ja rypytä reunat karjalanpiirakan tapaan.
Nosta lasta apuna käyttäen piirakat pellille vieri viereen. Aseta jokaiselle piirakalle nokare vuohenjuustoa.
Paista raparperi-vuohenjuustopiirakoita 250-asteisessa uunissa noin 5 minuuttia.

Vinkki!

Raparperisose ei varsinaisesti ole paistonkestävää, mutta piirakoiden reunat, soseen vähäinen määrä ja nopea paistoaika estävät sen leviämisen pellille paiston aikana.
MITÄ PIDIT?
3.9
Katso myös nämä