Unelmien Talo&Koti

Raparperi-valkosuklaakakku – lempeän valkosuklaan ja hapokkaan raparperin makupari tuo palan kesää lautaselle

4 h
{
Aktiivinen
1 h
Passiivinen
3 h
Raparperi-valkosuklaakakku on saanut inspiraatiota perinteisestä raparperikeikauksesta. Juhlien komein leivonnainen koristellaan värjätyillä valkosuklaapaloilla. Leivo kesäinen kakku Annin uunissa -blogin Anni Paakkunaisen ohjeella!
LA
KA
5
0
Julkaistu: 21.6.2021


Ainekset

Vaniljakakkupohja

  • 100 gvoita
  • 4munaa
  • 2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • ½ tlleivinjauhetta
  • 2 dlraparperinpaloja
  • 80 gvalkosuklaata

Valkosulkaakreemi

  • 100 gvalkosuklaata
  • 150 ghuoneenlämpöistä voita
  • 3 dltomusokeria
  • 100 gmaustamatonta tuorejuustoa

Raparperihillo

  • 3 dlraparperinpaloja
  • noin 1 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria

Kokoaminen ja koristelu

  • noin 2 dlraparperihilloa
  • 100 gvalkosuklaata
  • pinkkiä elintarvikeväriä
  • reilu 1 dlraparperinpaloja
  • 1 tlvaniljasokeria
Tulosta

Näin leivot raparperi-valkosuklaakakun:

  1. Tee raparperihillo etukäteen, ellet käytä valmista hilloa. Mittaa kattilaan raparperinpalat ja sokerit. Hauduta matalalla lämmöllä hillomaiseksi. Jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.
  2. Pane uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Rouhi valkosuklaa ja mittaa raparperinpalat valmiiksi.
  3. Sulata voi kattilassa ja jätä jäähtymään. Sekoita jauhot keskenään.
  4. Levitä leivinpaperi kakkuvuoan (halkaisija 18–20 cm) pohjalle. Vuoraa myös vuoan reunat leivinpaperilla. Ripottele pohjalle puolet raparperinpaloista ja valkosuklaarouheesta.
  5. Mittaa munat ja sokerit kulhoon ja vatkaa viitisen minuuttia, kunnes muna-sokerivaahto on hyvin vaaleaa ja kuohkeaa. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja sulaa voita muna-sokerivaahtoon. Kääntele taikina tasaiseksi nuolijalla ja kaada kakkuvuokaan. Ripottele kakun päälle loput raparperinpalat ja suklaarouheet.
  6. Paista kakkua noin 60 minuuttia uunin keskitasolla. Tarkista kypsyys puutikulla.
  7. Tee kreemi. Pilko valkosuklaa kippoon ja sulata se mikrossa. Vaahdota pehmeä voi kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jäähtynyt valkosuklaa varovasti valuttamalla sekaan koko ajan vatkaten. Lisää tomusokeria erissä koko ajan vatkaten. Lisää tuorejuusto koko ajan vatkaten. Vatkaa, kunnes kreemi on kuohkeaa ja tasaista.
  8. Kokoa kakku. Leikkaa jäähtynyt kakku kolmeen osaan. Nosta päällimmäinen kerros lautaselle tai kokoa paistovuokaan. Levitä pohjalle raparperihilloa ja pursota sentin kerros kreemiä päälle. Nosta keskimmäinen kerros täytteen päälle ja toista sama. Nosta alin kerros päälle. Sen pintaan on karamellisoitunut ihanasti raparperia ja valkosuklaata. Jätä osa kreemistä koristeluun.
  9. Pane kakku jääkaappiin tekeytymään. Valmista suklaakoristeet sulattamalla valkosuklaa (värjää pieni osa pinkiksi). Levitä suklaa leivinpaperille, raidoita pinkillä suklaalla ja jäädytä levy pakastimessa.
  10. Ota raparperi-valkosuklaakakku jääkaapista ja levitä loppu kreemi kakun reunoille ja päälle. Hauduta vaniljasokerilla maustetut raparperinpalat pehmeiksi kattilassa. Nosta raparperit kakun päälle. Halkaise suklaalevystä paloja ja paina ne pystyyn kakun päälle.

Vinkit!

  • Jos haluat gluteenittoman kakun, vaihda jauhot gluteenittomaan jauhoseokseen. Älä lisää leivinjauhetta, jos seoksessa on jo kohotusainetta.
  • Käytä loppu hillo vaikka lettujen päällä tai aamujogurtissa.

Kommentoi »