Raparperi tarte tatin
40 min
{
Aktiivinen
15 minPassiivinen
25 minRaparperit ovat taas täällä! Herkullinen tarte tatin yhdistää rapean pohjan ja suussasulavaksi karamellisoituneet raparperit, parempaa ei voi edes toivoa.
0
Teksti
Kuvat
Julkaistu: 26.5.2017

Raparperi tarte tatin
Reseptin ainekset (6 annosta)
- 100 gvoita
- 3 dlvehnäjauhoja
- 1 dltomusokeria
- 1muna
Täyte
- 50 gvoita
- 1 dlsokeria
- 250 graparperia
Raparperi tarte tatin valmistuu helposti näin:
Paloittele voi kulhoon. Lisää joukkoon jauhot ja sokeri. Nypi murumaiseksi seokseksi ja sekoita lopuksi joukkoon kananmuna.
Pilko raparperit vinottain muutaman sentin paloiksi.
Sulata voi valurautapannussa ja ripottele päälle sokeri. Lisää raparperin palat pannulle ja keitä hiljalleen kunnes seos on kullanruskeaa.
Nosta pannu pois levyltä ja lisää päälle taikina. Paista torttua 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.
Kumoa hieman jäähtynyt torttu tarjoiluvadille ja tarjoa kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.