Kuvat
Julkaistu 11.9.2010

Raparperi-sipulichutney
Reseptin ainekset (8 dl)
Raparperi-sipulichutney
- 10 dlraparperia
- 3 punasipulia
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 tuore chili
- 4 dlsokeria
- 1 dlomenaviinietikkaa
- 2 tlsuolaa
- 2 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)
Raparperi-sipulichutney valmistetaan näin:
- Kuori raparperit ja leikkaa sentin paksuisiksi paloiksi. Silppua kuoritut sipulit.
- Hienonna halkaistu chili, jonka siemenet on poistettu.
- Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin tunnin verran, välillä sekoittaen.
- Kaada kuuma raparperi-sipulichutney puhtaisiin, lämpimiin purkkeihin, sulje ja säilytä viileässä.
Raparperi-sipulichutney sopii mainiosti grillattujen lihojen kanssa. Kannattaa keittää myös muutama purkki syksyn riistaherkkujen seuraksi.