Maku

Raparperi-sipulichutney

169 h 25 min
GL
KA
LA
MA
MU
4
3


 

Tulosta
Teksti Marita Joutjärvi
Kuvat Timo Villanen

Ainekset (10 annosta)

  • 10 dlraparperia
  • 3 kplpunasipulia
  • 4 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 kpltuoretta chiliä
  • 4 dlsokeria
  • 1 dlomenaviinietikkaa
  • 2 tlsuolaa
  • 2 tltuoretta inkivääriä (raastettuna)

Tee näin

169 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN169 h

Kuori raparperit ja leikkaa sentin paksuisiksi paloiksi. Silppua kuoritut sipulit. Hienonna halkaistu chili, jonka siemenet on poistettu. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja keitä noin tunnin verran, välillä sekoittaen. Kaada kuuma raparperi-sipulichutney puhtaisiin, lämpimiin purkkeihin, sulje ja säilytä viileässä. Ohjeella syntyy noin 8 desiä raparperi-sipulichutneyta. Maistele ensimmäisen kerran vasta parin viikon kuluttua. •Raparperi-sipulichutney sopii mainiosti grillattujen lihojen kanssa. Kannattaa keittää myös muutama purkki syksyn riistaherkkujen seuraksi.

MITÄ PIDIT?
4