Kotivinkki

Raparperi-omenahyve grillissä

0
0

Raparperi-omenahyve grillissä

Teksti Kotivinkki
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset

  • 100 gvoita
  • 150 gkaurakeksejä
  • ½ dlkaurahiutaleita
  • ½ dlcashew- tai pistaasipähkinärouhetta
  • ¾ dlruokosokeria
  • noin 5 dlpaloiteltua kevyesti kuorittua raparperia
  • hapanta omenaa
  • ½ dlruokosokeria
  • tilkkavettä

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Sekoita raparperi- ja omena­palat, sokeri ja vesi kulhossa.

2. Kumoa omena-raparperiseos ison pinnoitetun piirakkavuoan pohjalle tai jaa seos pienempiin, uunin kestäviin annosvuokiin.

3. Nosta vuoka kohtalaisen kuumaan, noin 200-asteiseen grilliin epäsuoraan lämpöön. Sulje grillin kansi ja kypsennä 5 minuutin ajan.

4. Mittaa muruseoksen ainekset monitoimikoneen kulhoon ja anna seoksen käydä tasaiseksi.

5. Kääntele raparperi-omenaseosta ja jaa muruseos hedelmäkerroksen päälle uunivuokaan.

6. Sulje grilliluukku ja kypsennä edelleen epäsuoralla lämmöllä noin 15 minuuttia tai kunnes muropinta on saanut kauniin paistovärin. Tarkkaile pinnan väriä useamman kerran kypsentämisen aikana, ettei pinta pääse palamaan.

7. Tarjoa lämpimänä jäätelön tai kermavaahdon kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä