Maku

Raparperi-omenabroileria thaityyliin

7 h
4
1

Raparperi-omenabroileria thaityyliin

MU
GL
1
4
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (80 annosta)

  • 8000 gmaustamattomia broilerinfileitä
  • 1 gvoita
  • 1 grypsiöljyä
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria

Raparperi-omenahöystö

  • 1000 graparperia
  • 5 kplomenaa (Granny Smith)

Marinadi

  • 10 dlvettä
  • 4 kplkanaliemikuutiota
  • 4 dlmakeaa chilikastiketta
  • 1 1/2 kplkokonaista valkosipulia (murskattuna)
  • 3 kplsitruunaruohoa (silputtuna)
  • 2 rklseesamiöljyä
  • 1 tlsuolaa

Lisäksi

  • 1 dlsiirappia (vaaleaa)
  • 2 tlsuolaa

Koristeluun

  • 1 dltuoretta korianteria

Tee näin

7 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN6 h

Ruskista huoneenlämpöiset broilerit paistinpannussa voin ja öljyn seoksessa muutama filee kerrallaan. Nostele fileet uunipannuille (4 kg/pannu). Rouhi päälle suolaa ja pippuria. Kypsennä 175 asteessa noin 25 minuuttia, kunnes sisälämpötila on 70 astetta.
Kuori huuhdotut raparperit huolettomasti ja leikkaa ne vinosti noin 7 cm:n pätkiksi. Halkaise paksut varret.
Pese omenat hyvin, poista siemenkota ja leikkaa jokainen 16 lohkoksi.
Mittaa marinadin aineet paistokasariin ja kiehauta seos. Kumoa raparperit liemeen ja kiehauta ne. Nostele raparperit reikäkauhalla kulhoon ja kaada niiden päälle siirappi.
Kiehauta myös omenat marinadiliemessä ja nosta ne reikäkauhalla toiseen kulhon. Älä keitä liikaa, etteivät raparperit ja omenat lötkisty. Peitä kulhot ja siirrä jäähtyneinä jääkaappiin.
Lisää 2 tl suolaa marinointiliemeen.
Viipaloi kypsät broilerinfileet 8–10 palaan, siirrä ne esimerkiksi kahteen 5 litran kannelliseen ämpäriin. Pidä fileen muoto kasassa, mutta levitä viipaleita hieman viuhkan muotoon. Sivele marinadia jokaiseen kerrokseen ja kaada loppu marinadi lihojen päälle. Peitä ja siirrä kylmään vähintään 6 tunniksi.
Nosta broilerinfileet nätisti tarjoiluvadille, somista raparperi-omenaseoksella ja valuta marinadia päälle. Koristele tuoreella korianterilla.
•Oikopolku: Korvaa raparperi-omenahöystö rucolalla.
•Broileria on noin 100 g / hlö

Vinkki!

Kysy suurtalouskeittiöstä elintarvikekäyttöön tarkoitettuja kannellisia ämpäreitä. Esim. 5 kg:n tyhjentyneet rahkapurkit liikenevät usein ilmaiseksi kiertoon.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä