Raparperi-mantelikeikauskakku

1 h 20 min
4.9
1

Raparperi-mantelikeikauskakku

Teksti Emilia Kolari
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 palaa)

  • 500 graparperia
  • 50 gvoita
  • 1 dlfariinisokeria

Taikina

  • 150 gmantelimassaa
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 150 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • 1 tlvaniljasokeria

Koristeluun

  • 2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1/2 dlsitruunamelissaa

Lisäksi

  • 2 dlvaahtoutuvaa vaniljakastiketta

Tee näin

1 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN1 h

Raparperi-mantelikeikauskakku kahvipöydän helppo tarjottava!
Paloittele raparperit ja leikkaa voi kuutioiksi. Ripottele pinnoitetun kakkuvuoan (Ø noin 24 cm) pohjalle voikuutiot, fariinisokeri ja raparperipalat.
Raasta mantelimassa. Kiehauta sitrusmehu ja sekoita joukkoon mantelimassa. Lämmitä samalla sekoittaen, kunnes mantelimassa liukenee mehuun. Mausta halutessasi sitruksen kuoriraasteella. Jäähdytä.
Vaahdota voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Vatkaa joukkoon myös mantelimassaseos.
Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Levitä taikina raparperipalojen päälle vuokaan. Paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 45–50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hetki, ja kumoa se tarjolle. Tarjoa raparperi-mantelikeikauskakku haaleana vaniljakastikkeen kanssa.
•Jos pidät lempeän mantelisesta kakusta, käytä mantelimassan liuottamiseen sitrusmehun sijaan muuta mehua tai vettä.
•Tarjoa keikauskakku mieluiten haaleana, jolloin mehevä maku on parhaimmillaan.

Vinkki!

Voit käyttää keikauskakkuun raparperin asemesta myös lohkottuja, kirpeitä omenoita.
MITÄ PIDIT?
4.9
Katso myös nämä