Maku

Raparperi-mansikkasima

120 h 40 min
3.7
0

Raparperi-mansikkasima

GL
KA
LA
MA
MU
0
3.7
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (20 annosta)

  • 40 dlvettä
  • 10 dlraparperia
  • 4 dlmansikoita
  • 5 dlsokeria
  • 1 ghiivaa

Tee näin

120 h 40 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN120 h

Kiehauta 1 1/2 l vettä ja lisää raparperit. Anna seoksen kiehua 5 minuuttia. Kumoa seos esimerkiksi ämpäriin ja lisää sokeri, mansikat ja loput vedestä. Anna seoksen jäähtyä kädenlämpöiseksi.

Liuota hiiva tilkkaan haalea nestettä ja lisää seokseen. Peitä astia. Anna seoksen käydä huoneenlämmössä vuorokauden ajan.

Siivilöi seos ja pullota puhtaisiin, tiiviskorkkisiin pulloihin. Lisää jokaiseen pulloon muutama rusina ja nosta pullot kylmään. Kun rusinat nousevat raparperi-mansikkasiman pintaan 3–5 päivän kuluttua, sima on valmista.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä