Maku

Raparperi-mansikkasiirappi

30 min
0
0

Vaniljainen raparperi-mansikkasiirappi valmistuu helposti, ja sitä voi käyttää vaikka moussekakun täytteessä tuomassa kesäistä raparperin makua. Voit myös viimeistellä pannarit tällä ihanalla siirapilla!
Tulosta
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo

Ainekset (1 annosta)

  • 240 graparperia (2 isoa tankoa)
  • 160 gmansikkaa
  • 1 kplvaniljatankoa
  • 1 dlvettä
  • 1 dlsokeria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan.

Anna porista reilusti n. 5 minuutin ajan, vähennä lämpöä sitten alhaiselle ja anna poreilla hiljalleen n. 20-30 minuuttia. Siirappi on valmista, kun raparperi ja mansikat ovat mössööntyneet ja liemi on tiivistynyt selkeästi.

Valuta siirappi siivilän läpi. Ota myös raparperi-mansikkamurska talteen ja nauti se vaikka aamupuuron kanssa.

MITÄ PIDIT?
0