Maku

Raparperi-mansikkasiirappi

30 min
0
0

Raparperi-mansikkasiirappi

Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos
Vaniljainen raparperi-mansikkasiirappi valmistuu helposti, ja sitä voi käyttää vaikka moussekakun täytteessä tuomassa kesäistä raparperin makua. Voit myös viimeistellä pannarit tällä ihanalla siirapilla!

Ainekset (1 annosta)

  • 240 graparperia (2 isoa tankoa)
  • 160 gmansikkaa
  • 1 kplvaniljatankoa
  • 1 dlvettä
  • 1 dlsokeria

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet kattilaan.

Anna porista reilusti n. 5 minuutin ajan, vähennä lämpöä sitten alhaiselle ja anna poreilla hiljalleen n. 20-30 minuuttia. Siirappi on valmista, kun raparperi ja mansikat ovat mössööntyneet ja liemi on tiivistynyt selkeästi.

Valuta siirappi siivilän läpi. Ota myös raparperi-mansikkamurska talteen ja nauti se vaikka aamupuuron kanssa.

MITÄ PIDIT?
0