Kotivinkki

Raparperi-mansikkachutney

0
0


 

Tulosta
Teksti Kotivinkki
Kuvat Nico Backström

Ainekset

  • 400 graparperia
  • 3 dlmansikoita
  • 1 tlchilirouhetta
  • 1 dlsokeria
  • 1 dlfariinisokeria
  • 1 tlkardemummaa
  • 1 tlkanelia
  • 1 tlrouhittua mustapippuria
  • 2tähtianista
  • 2 rklvalkoviinietikkaa
  • noin ½ dlvettä
  • muutama tuore mintun lehti

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Kuori ja pilko raparperit pikkupaloiksi. Poista mansikoista kannat ja paloittele ne.

2. Mittaa kattilaan kaikki muut ainekset paitsi minttu.

3. Keitä aineksia miedolla lämmöllä kunnes seos sakenee, noin puoli tuntia. Sekoittele välillä. Poimi tähtianikset pois ennen tarjoilua.

4. Silppua tuore minttu chutneyn joukkoon.

Aromikas chutney maistuu leivän päällä ja liharuokien kyljessä. Kokeile sitä myös vaniljajäätelön kanssa tai sekoita maustamattomaan jogurttiin.Raikas raparperijuoma vie kesä- janon.

MITÄ PIDIT?
0