4,1(14)
Raparperi-kukkapulla – alkukesän kahvipöydän kaunein keskipiste
1 h 20 min
{
Aktiivinen 30 min
Passiivinen 50 min
Raparperi-kukkapulla varastaa huomion kahvipöydässä, syystä. Pumpulinpehmeä pulla kätkee sisäänsä fariinisokerilla kesytettyjä, meheviä raparperipaloja. Kehäkukkamainen ulkoasu vaatii hiukan näpertelyä mutta on helppo toteuttaa. Kokeile ja ihastu!
5.6.2018
 |
Maku
Reseptin ainekset
15 annosta
Taikina
2 1/2 dlkevytmaitoa
25 ghiivaa
1muna
1 dlsokeria
1 tlkardemummaa
1/2 tlsuolaa
noin 8 dlvehnäjauhoja
100 gvoita tai margariinia
Täyte
5 dlraparperia (pieninä paloina)
1 dlfariinisokeria
Voitelu
1muna
Koristelu
1 tlsitruunamehua (tai vettä)
1 dltomusokeria

Raparperi-kukkapulla leivotaan näin:

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita. Lisää muna, sokeri, mausteet ja osa jauhoista. Sekoita taikina tasaiseksi.
  2. Lisää vähitellen loput jauhot taikinaan ja alusta, kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista. Lisää pehmeä voi. Anna taikinan kohota liinan alla vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.
  3. Leikkaa raparperinvarret pieniksi paloiksi. Sekoita fariinisokeri joukkoon. Kauli taikina puolen sentin paksuiseksi levyksi. Paina levystä lasilla tai muotilla (Ø 8 cm) noin 40 ympyrää.
  4. Laita teelusikallinen raparperitäytettä jokaisen ympyrän toiselle puoliskolle. Taita toinen puoli täytteen päälle. Käännä vielä kaksin kerroin ja nosta nyytit vuokaan (Ø 24–26 cm) vieri viereen ulkoreunasta sisäänpäin.
  5. Kohota raparperi-kukkapulla hyvin liinan alla. Voitele munalla. Paista 175-asteisen uunin toiseksi alimmalla tasolla 20–30 minuuttia, kunnes pulla on kauniin ruskea.
  6. Sekoita pikkutilkka sitruunamehua tomusokerin joukkoon. Kaada seos pakastuspussiin. Leikkaa kulmaan pieni reikä, ja valuta raidat jäähtyneen raparperi-kukkapullan pinnalle koristeeksi.

Vinkki!

Raparperikukkapullan voi hyvin pakastaa.

1 kommentti
Tilaa uutiskirje tästä
Parhaat poiminnat suoraan sähköpostiisi.