Maku

Raparperi-kookos-tuorejuustokakku

2 h 20 min
4.5
4

Raparperi-kookos-tuorejuustokakku

MU
4
4.5
Ihanan kakun pirteyden salaisuus löytyy raparperista! Kookoskerma, tuorejuusto ja jogurtti muodostavat raikkaan täyteläisen yhdistelmän. Tässä kakku kesäiseen juhlapöytään!
Teksti Minna Nevalainen
Kuvat Sari Tammikari
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

Pohja

  • 200 gkaurakeksejä
  • 50 gleivontamargariinia (rasvaa 80 %)

Väliin

  • 2 dlhilloa (raparperi)

Täyte

  • 500 gmascarponejuustoa
  • 200 gturkkilaista jogurttia
  • 2 dlkookosmaitoa
  • 2 dlsokeria
  • 1 dllimettimehua
  • 5 kplliivatelehteä

Koristeluun

  • 2 dlvadelmia
  • 1 dlhilloa (raparperi)
  • 1 dlkookoshiutaleita (paahdettuna)
  • 1/4 kplraparperia (suikaleina)

Tee näin

2 h 20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN2 h

Jauha keksit monitoimikoneessa hienoksi. Sekoita joukkoon sulatettu voi.

Painele keksiseos voideltuun ja jauhotettuun irtopohjavuokaan. Lusikoi pohjan päälle raparperihillo. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Yhdistä tuorejuustoon bulgarianjogurtti, kookoskerma ja sokerit sähkövatkaimella sekoittaen.

Kuumenna limettimehu ja sulata siihen kylmässä vedessä liotetut ja puristetut liivatelehdet. Anna seoksen jäähtyä hetki.

Kaada seos hitaasti tuorejuustoseoksen joukkoon samalla varovasti sekoittaen.

Kaada täyte vuokaan raparperihillon päälle. Tasoita täytteen pinta veitsellä.

Anna kakun kiinteytyä kylmässä vähintään pari tuntia tai yön yli.

Koristele raparperi-kookostuorejuustokakku tuoreilla vadelmilla, raparperihillolla, paahdetuilla kookoshiutaleilla ja raparperin kuorisuikaleilla.

MITÄ PIDIT?
4.5
Katso myös nämä