Maku

Raparperi-kinuskikakku

1 h 50 min
3
0

Raparperi-kinuskikakku

Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 palaa)

Pohja

  • 5 kplmunaa
  • 2 1/2 dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 4 dlraparperia (paloiteltuna)
  • 1 dlmansikoita (paloiteltuna)
  • 1 1/2 dlhillosokeria
  • 1/4 dlvettä
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1 tlkanelia

Kostutus

  • 1 1/2 dlappelsiinitäysmehua

Kuorrutus

  • 2 dlvispikermaa (vähälaktoosinen)
  • 1 1/2 dlfariinisokeria
  • 2/3 rklvoita
  • 1 tlvaniljasokeria

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN50 min

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota Ø noin 26 sentin kakkuvuoka.

Vaahdota munat ja sokerit tanakaksi vaahdoksi.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää siivilän läpi vaahtoon. Kääntele taikina varovasti tasaiseksi.

Kumoa taikina vuokaan. Paista kakkupohjaa uunin alatasolla noin 30 minuuttia.

Tee täyte. Mittaa raparperi- ja mansikkapalat, hillosokeri sekä vesi kattilaan. Keitä seosta noin 15 minuuttia ja nosta se jäähtymään. Lisää lopuksi vaniljasokeri ja kaneli.

Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan terävän veitsen tai siiman avulla.

Aloita kakun kokoaminen pohjalevystä. Sivele pohjalle pullasudin avulla kolmasosa kostutusliemestä ja levitä päälle puolet raparperihillosta. Nosta päälle keskimmäinen kakkulevy, kostuta se ja täytä toinen kerros kuten ensimmäinen.

Kostuta myös viimeinen kakkulevy ja nosta se kakun päälle. Peitä kakku kelmulla ja nosta kakun päälle tasainen paino. Anna kakun makujen tekeytyä kylmässä vähintään kolmen tunnin ajan, mieluiten seuraavaan päivään.

Tee kuorrutus. Mittaa kerma ja fariinisokeri kattilaan ja keitä seosta, kunnes se sakenee. Lisää lopuksi voi ja vaniljasokeri. Valuta kuorrute raparperi-kinuskikakun keskeltä alkaen kohti reunoja. Anna kuorrutuksen jähmettyä viileässä.

Tarjoa raparperi-kinuskikakun seurana vaniljavaahtoa ja mansikoita.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä