Maku

Raparperi-kasvisgalette on varma valinta leipojalle, joka ei halua näperrellä turhia

1 h 35 min
VE
4.67
1

Raparperi-kasvisgalette aateloidaan uunipaahdetuilla kasviksilla ja pestotahnalla. Tätä suolaista herkkua on mahdoton vastustaa!
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (12 annosta)

Raparperi-kasvisgalette

  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 2 dlperunahiutaleita (Mummon)
  • 2 tlsuolaa
  • 1 ½ dlvettä
  • 1 dlrypsiöljyä

Täyte

  • 200 graparperia
  • ½ munakoiso
  • 1 pienikesäkurpitsa
  • ½ tlsuolaa
  • ¼ tlmustapippuria
  • 1 prk (130 g)vegaanista pestoa (esim. Urtekram)
  • 270 g maustamatonta tofua
  • 100 gvegaanista juustoa (esim. Sheese Greek style)
  • ½ dlpinjansiemeniä

Viimeistely

  • 10basilikanlehteä

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN50 min

Raparperi-kasvisgalette valmistuu näin:

  1. Sekoita pohjan aineet keskenään. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin vetäytymään täytteen valmistelun ajaksi.
  2. Puhdista, kuori ja paloittele raparperit. Leikkaa munakoiso ja kesäkurpitsa viipaleiksi ja viipaleet neljään osaan. Puolita kirsikkatomaatit. Nosta kasvikset kevyesti öljyttyyn uunivuokaan. Ripottele päälle suolaa ja pippuria. Nosta vuoka 200-asteiseen uuniin 20 minuutiksi.
  3. Mittaa pesto ja tofu tehosekoittimeen. Sekoita tasaiseksi. Tarkista maku, ja lisää suolaa tarvittaessa.
  4. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli jauhotetulla pöydällä pyöreiksi levyiksi (ø 30 cm). Nosta levyt leivinpaperien päälle pelleille. Levitä pohjille pestoseosta niin, että reunat jäävät 2–3 cm leveydeltä ilman. Levitä pestoseoksen päälle kasvikset, murusteltua vegaanista juustoa ja pinjansiemeniä. Taita taikinan reunoja täytteen päälle.
  5. Paista galetet 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Viimeistele piiraat basilikanlehdillä, ja tarjoa ne lopun pesto-tofuseoksen kanssa.

Kokeile tofun tilalla kotimaista, kaurasta ja herneproteiinista valmistettua Yosa Kaurapalaa.

MITÄ PIDIT?
4.67