Yhdistä kulhossa vehnäjauhot, tomusokeri, suola ja inkivääri. Lisää kuutioitu voi ja nypi ainekset murumaiseksi. Lisää kananmuna ja sekoita nopeasti tasaiseksi.
Kääri taikina muovikelmuun ja siirrä jääkaappiin pariksi tunniksi tai yön yli. Kauli taikina jauhotetulla alustalle ohuemmaksi levyksi.
Painele taikina suorakaiteen tai pyöreän muotoisen vuoan pohjalle ja ylös reunoille asti.
Kuori raparperit ohuelti ja poista kuivuneet päät. Käytä leivonnaiseen mieluiten raparperin punaista osaa. Halkaise raparperinvarret ja leikkaa ne sitten noin 10 cm:n pituisiksi pätkiksi.
Mittaa kattilaan sokeri, likööri ja raparperinpätkät. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä 3–5 minuuttia, kunnes raparperi hieman pehmenee.
Nosta raparperit reikäkauhalla liemestä lautaselle odottamaan. Säästä liemi.
Frangipanetäyte
Kuumenna uuni 200 asteeseen.
Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen ja koko ajan vatkaten.
Lisää mantelijauhot, vanilja, keksinmurut ja raparperin jäähtynyt keitinliemi.
Levitä täyte taikinalla vuorattuun vuokaan. Paina keitetyt raparperinpätkät tasaisesti täytteeseen.
Paista uunin keskitasolla 20–25 minuuttia tai kunnes täyte hyytyy ja piiras saa kauniin värin. Jos pinta näyttää saavan liikaa väriä, peitä piiras leivinpaperilla paistamisen loppuvaiheessa. Anna piiraan jäähtyä hyvin ennen tarjoilua.
Ripottele päälle keksimuruja ja viimeistele tomusokerilla. Tarjoa piiras sellaisenaan tai vaniljajäätelön tai -kastikkeen kanssa.