Raparpekoni

20 min
0
0

Raparpekoni

Viimekesän grillaushitistä versio 2.0
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 kpl)

  • 250 graparperia
  • 100 gsavustettua ilmakuivattua kinkkua (schwarzwaldin kinkkua)
  • 1½ rkltummaa muscovadosokeria
  • mustapippuria ja suolaa myllystä

Savupaprika-aioli

  • 1 kplkananmuna
  • 2 dlrypsiöljyä
  • 2 rklsitruuna mehua
  • 2 kplvalkosipulin kynttä murskattuna
  • ½ tlsavustettua paprikajauhetta
  • ½ tlsuolaa

Tarjoiluun

  • salaattia

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Kuori raparperit ja leikkaa noin 10cm pitkiksi paloiksi. Käytä tähän ohuita raparpereitä, tarvittaessa puolita raparperi myös pituussuunnassa.

Hiero sokeri raparperien pintaan. Kääri ilmakuivattu kinkku tiukasta raparperien ympärille.

Valmista savupaprika-aioli mittaamalla kaikki ainekset korkeaan ja kapeaan kulhoon (esim. sauvasekoittimen mukana tullut kulho). Laita sauvasekoitin kulhon pohjalle. Käynnistä sauvasekoitin ja nosta hitaasti ylöspäin kun majoneesi valmistuu. Nosta jääkaappiin maustumaan noin 15min ja tarkista maku. Lisää tarvittaessa mausteita.

Grillaa raparpereita kunnes ilmakuivattu kinkku on rapeaa ja raparperi on pehmeää. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tarjoile raparpekonit salaatin ja savupaprika-aiolin kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä