Maku

Ranskalainen suklaakakku ja marinoidut hedelmät

1 h 45 min
4
0

Ranskalainen suklaakakku ja marinoidut hedelmät

Hyvälaatuinen tumma suklaa tekee tästä kakusta mehevän ja superherkullisen. Huikean kuohkean rakenteen saa, kun valkuaiset ja keltuaiset erotellaan. Pistaasit tai pähkinät tuovat ihanaa puruvastusta. Kuivatut hedelmät haudutetaan makeassa alkoholissa syntisen täyteläisiksi. Talvinen juhlakakku hunnutetaan mascarpone-rahkaseoksella. Kuva: Sami Repo
Teksti Baking Instinct
Kuvat Baking Instinct
Tulosta
Mainos

Ainekset (14 palaa)

Pohja

  • 200 gtummaa suklaata (kaakaota 70%)
  • 150 gvoita (pehmeää)
  • 2 dlhienoa sokeria (Siro)
  • 6 kplkananmunaa
  • 1 dltomusokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • 2 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 1 1/2 dlkuorittuja pistaaseja tai pähkinöitä (rouhittuna)

Voiteluun ja jauhottamiseen

  • voita
  • korppu- tai mantelijauhoja

Marinoidut hedelmät

  • 200 gkuivattuja luumuja (pehmeitä)
  • 200 gkuivattuja viikunoita (pehmeitä)
  • 2 dlmustaherukkalikööriä, portviiniä tai madeiraa
  • 2 kplkanelitankoa
  • 1/4 tlvaniljaa myllystä (Dr.Oetker)

Lisäksi

  • 250 gmascarponejuustoa
  • 400 gvaniljarahkaa

Tee näin

1 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN1 h

Pohja Kuumenna uuni 175 asteeseen. Voitele ja jauhota pyöreä (halkaisijaltaan noin 22-24 cm) irtopohjavuoka. Sulata paloiteltu suklaa joko vesihauteessa tai mikroaaltouunissa miedolla teholla (350 w), 30 sekunnin välein sekoittaen. Vatkaa sähkövatkaimella kulhossa pehmeä voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Erottele kananmunankeltuaiset ja -valkuaiset toisistaan. Lisää kananmunankeltuaiset voi-sokerivaahtoon yksitellen ja koko ajan vatkaten. Lisää jäähtynyt suklaasula ja sekoita tasaiseksi.Pese vatkaimet hyvin ja kuivaa ne. Vatkaa sähkövatkaimella kuivassa ja puhtaassa kulhossa kananmunanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi. Lisää tomu- ja vaniljasokeri koko ajan vatkaten, kunnes valkuaisvaahto on kovaa ja kiiltävää. Kääntele suurin osa valkuaisvaahdosta suklaataikinaan. Lisää taikinaan jauhot ja pistaasit ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Lisää taikinaan loput valkuaisvaahdosta varovasti käännellen. Levitä taikina vuokaan ja tasoita pinta lastalla. Paista kakkupohja uunin keskitasolla 45–50 minuuttia. Jos pinta näyttää saavan liiaksi väriä, peitä kakku paistamisen loppuvaiheessa leivinpaperilla. Testaa kypsyys puutikulla. Jäähdytä kakku ritilällä.Marinoidut hedelmätPoista kovat kannat kuivatuista hedelmistä. Siirrä hedelmät kattilaan ja lisää alkoholi sekä mausteet. Hauduta keskilämmöllä ja kannen alla 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Yhdistä kulhossa mascarpone ja rahkat. Levitä kakun päälle mascarpone-rahkaseos ja maustuneet hedelmät.  Anna vetäytyä hetki.

Vinkki!

Ota kananmunat hyvissä ajoin huoneenlämpöön, jolloin saat kuohkeamman valkuaisvaahdon. Voit valmistaa sekä kakun ja marinoidut hedelmät jo tarjoilua edellisenä päivänä. Kokoa kakku vasta noin varttia ennen tarjoilua.
MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä