Kotivinkki

Ranskalainen rommileivos eli canelé

9 h 15 min
0
0

Ranskalainen rommileivos eli canelé

Kun klassikkoleivoksen pinta karamellisoituu, sisus sitkistyy ihanasti. Nauti rommileivos ranskalaiseen tapaan kahvin, teen, samppanjan tai jälkiruokaviinin kanssa.
Teksti Taina Vuohelainen
Kuvat Arto Vuohelainen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6-8 kpl)

  • 2 ½ dlmaitoa
  • 1vaniljatanko
  • 25 gvoita
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 ¼ dlsokeria
  • 1kanamuna
  • 1keltuainen
  • 5 cltummaa rommia

Puolukkavaahto

  • 1pieni omena raastettuna
  • ½ rklsitruunan mehua
  • 2 dlvispikermaa
  • ½–1 dlpuolukkahilloa
  • ¼ tlkanelia

Tee näin

9 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN9 h

1. Keitä maito vaniljatangon ja voin kanssa. Jäähdytä ja sekoita maitoon jauhot ja sokeri. Lisää kananmuna, keltuainen ja rommi ja vatkaa 

tasaiseksi. Kaada taikina pulloon tai kannuun ja nosta yöksi jääkaappiin.
 

2. Seuraavana päivänä lämmitä uuni 250 asteeseen. Voitele leivosvuoat (esim. silikoniset sylinterivuoat), ripottele pinnoille hiukan sokeria. 

Ravista reippaasti pulloa, jotta taikina sekoittuu kunnolla tai sekoita taikina käsivispilällä. Jaa taikina vuokiin, jätä noin 1 cm kohoamisvaraa.
 

3. Paista leivoksia 5 minuuttia, laske lämpötila 180 asteeseen ja paista vielä noin 50 minuuttia. Leivosten pinnat karamellisoituvat 5–10 minuutin lisäpaistamisella. Lähes palaneen näköistä paistopintaa on turha pelätä, se kuuluu leivonnaisen luonteeseen. Jäähdytä rommileivonnaiset ja nauti ne saman päivän aikana.
 

4. Tee puolukkavaahto. Kuori ja raasta omena, sekoita raasteeseen sitruunamehu. Vatkaa kylmä kerma kulhossa sähkövatkaimella, hämmennä joukkoon omenaraaste, hillo ja kaneli. Tarjoa rommileivos vaahdon kera.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä