Ranskalainen patonki

5 h 15 min
0
0

Ranskalainen patonki

Sisältä pumpulinpehmeä ja päältä sopivan rapsakka patonki hillon tai voin kanssa nautittuna koukuttaa pahan kerran.
Teksti Tyrniä ja tyrskyjä
Kuvat Tyrniä ja tyrskyjä
Tulosta
Mainos

Ainekset (3 kpl)

  • 10 dlvehnäjauhoja
  • 1,2 tlsuolaa
  • 15 gtuorehiivaa
  • 5 dlhaaleaa vettä

Tee näin

5 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN5 h

Sekoitetaan keskenään jauhot sekä suola ja toisessa astiassa vesi sekä hiiva. Lisätään veteen kolmasosa jauhoista ja peitetään kelmulla. Annetaan olla kolme tuntia huoneen lämmössä. Lisätään loput jauhot ja vaivataan taikinaa useita minuutteja hyvin. Kohotetaan taikinaa tunti, kunnes se tulee kaksinkertaiseksi. Leivotaan taikinasta kolme patonkia. Annetaan patonkien nousta öljytyn kelmun alla vielä vajaan tunnin ajan. Paistetaan 220 asteessa parikymmentä minuuttia, kostutetaan patongit sumutinpullolla kahdesti ensimmäisen viiden minuutin paiston aikana. Jäähdytetään patongit ritilällä ilman leivinliinaa.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä