Maku

Ranskalainen kanipata

1 h 10 min
4.6
5

Ranskalainen kanipata

Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 250 gkuivattuja luumuja
  • 100 gpekonia (savustettua tai amerikan)
  • 1500 gkania (2 satulaa ja 4 koipea)
  • 50 gvoita
  • 20 kplsalottisipulia (pieniä, tai 3 isoa keltasipulia)
  • 1 rklsinappia (vahvaa)
  • 1 rklvehnäjauhoja
  • 3 dlkuivaa valkoviiniä
  • 2 rklkonjakkia (tai jaloviinaa)
  • 1/2 dltuoretta timjamia (silputtuna)
  • 1 tlsuolaa

Tee näin

1 h 10 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN30 min

Pane luumut kiehautettuun veteen pehmenemään.

Leikkaa pekoni kuutioksi. Paloittele kani pienemmiksi paloiksi. Sulata voi isossa padassa ja kumoa pekonit pataan paistumaan. Kun pekonit ovat saaneet väriä, nosta ne padasta ja ruskista kanipalat. Nosta lihat pois padasta ja lisää pataan seuraavaksi sipulit. Jos käytät pikkuisia salottisipuleita, pane ne pataan kokonaisina. Isot sipulit voit leikata renkaiksi.

Sivele lihat sinapilla ja pane ne sekä pekonit takaisin pataan. Lisää joukkoon jauhot, viini, konjakki, valutetut luumut, timjami ja suola. Anna kypsyä hiljalleen noin puoli tuntia. Tarkista kanipadan maku ja mureus maistamalla.

Tarjoa ranskalainen kanipata sinappisen perunasoseen kanssa.

Samalla ohjeella voit valmistaa jänistä.

MITÄ PIDIT?
4.6
Katso myös nämä