Haullasi “” ei löytynyt yhtään osumaa

Tarkista hakusi ja poista mahdollisia rajausehtoja

Maku

Ranskalainen briossi

1 h 50 min
4.5
0
Hivenen makea, kuohkea briossi on täydellinen aamiaisherkku. Nauti se ranskalaisittain hillon kanssa.
Tulosta
Teksti Kati Pohja
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (20 kpl)

  • 1 dlmaitoa
  • 25 ghiivaa
  • 6 1/2 dlvehnäjauhoja
  • 100 gvoita (huoneenlämpöisenä)
  • 1 1/2 rklsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 2 kplmunaa

Voitelu

  • 1 kplmunaa

Tee näin

1 h 50 min
{
AKTIIVINEN40 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Kuumenna maito kädenlämpöiseksi. Murenna joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes se on liuennut. Lisää 2 dl jauhoja ja vaivaa hetki kevyesti. Kohota liinalla peiteltynä noin 30 minuuttia.

Vatkaa voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää taikinaan voi-sokeriseos, suola ja munat. Lisää loput jauhot ja vaivaa tasaiseksi.

Kumoa taikina kevyesti jauhotetulle pöydälle ja vaivaa hetki. Pyöritä taikinasta 20 isoa ja 20 pientä palaa. Nosta isot palat muffinivuokiin, ja tee jokaiseen sormella pieni syvennys. Paina syvennysten päälle pienempi pallo ”hatuksi”. Peitä liinalla ja anna kohota noin puoli tuntia.

Sivele briossit munalla ja paista 225-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä. Briossit sopivat tarjottavaksi niin suolaisten täytteiden kuin hillonkin kanssa.

MITÄ PIDIT?
4.5