Ramin maustekorput

2 h 30 min
0
0

Ramin maustekorput

KA
LA
MA
0
0
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (30 kpl)

  • 3 1/2 dlvettä
  • 15 ghiivaa
  • 2 rklhunajaa
  • 2 rklruokaöljyä
  • 1 rklsuolaa
  • 6 dlhiivaleipäjauhoja (speltti)
  • 5 dlvehnäjauhoja

Pinnalle

  • 2 kplmunaa
  • 3 rklpaprikajauhetta
  • 1/2 dlfenkolinsiemeniä
  • 2 dlseesaminsiemeniä
  • 1 dlunikonsiemeniä

Tee näin

2 h 30 min
{
AKTIIVINEN1 h 30 min
PASSIIVINEN1 h

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää hunaja, öljy ja suola. Lisää jauhot vähitellen, tee tiivis taikina. Alusta taikinaa voimakkaasti noin 5 minuuttia, kunnes se tuntuu kimmoisalta. Peitä taikina liinalla ja kohota kaksinkertaiseksi.

Jaa taikina kuuteen osaan.Jos käytössäsi on pastakone, aja taikinapala kerrallaan koneen läpi, ensin suurimmalla välistyksellä. Aja taikina koneen läpi uudelleen, mutta pienennä nyt telojen väliä. Jatka ajelua ja telavälin kaventamista, kunnes taikinalevy on vain noin millin paksuinen. Anna taikinalevyn levätä ajelukertojen välillä, jotta se venyy paremmin. Jos toimit ilman pastakonetta, kauli taikinapala kerrallaan mahdollisimman ohueksi levyksi. Anna taikinan levätä kaulinnan välillä, jotta levy venyy paremmin.

Leikkaa levy pitkiksi ja kapeiksi suikaleiksi ja nosta suikaleet pellille leivinpaperin päälle. Suikaleet saavat olla persoonallisen kokoisia ja -näköisiä. Voitele palat munalla ja ripottele niiden pintaan siemeniä ja mausteita ryhmittäin.

Kuumenna uuni 200 asteeseen ja paista yhtä pellillistä kerrallaan noin 10 minuuttia. Tarkkaile korppuja, sillä ohuet leivonnaiset palavat hyvin helposti. Kuivata maustekorput ritilän päällä. Pussita maustekorput varovasti esim. suureen paperipussiin odottamaan tarjoilua.

Tarjoa Ramin maustekorppuja oliivitahnan, salsan tai guacamolen kanssa.

•Voit tehdä maustekorput useita päiviä etukäteen.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä