Raita- ja keltajuurta carpaccion tapaan

45 min
3.7
0

Raita- ja keltajuurta carpaccion tapaan

KA
GL
0
3.7
Teksti Midi Vuorela
Kuvat Juha Juntto
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplraitajuurta
  • 1 kplkeltajuurta
  • 1/2 tlsuolaa

Tarjoiluun

  • 150 gkotijuustoa
  • 1/2 dlruohosipulia (silputtuna)
  • 4 tlbalsamiviinietikkaa (valkoinen)
  • 1 1/3 rklrypsiöljyä
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

45 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN30 min

Kuori pestyt juurekset ja leikkaa ne ohuen ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä tai vihannesleikkurilla. Nosta viipaleet kulhoon, ripottele suola viipaleille, sekoita ja anna maustua 30–60 minuuttia huoneenlämmössä.

Kuutioi kotijuusto ja pyöräytä kuutiot ruohosipulisilpussa. Asettele valutetut juurikasviipaleet lautasille viuhkan tai ympyrän muotoon, ripottele juustokuutiot viereen ja pirskottele balsamico ja rypsiöljy päälle. Pyöräytä muutama kierros mustapippuria myllystä raita- ja keltajuuriannoksiin. Nauti raita- ja keltajuuricarpaccio alkupalana hyvän leivän kanssa.

MITÄ PIDIT?
3.7
Katso myös nämä