Raita- ja keltajuurta carpaccion tapaan
kasvis
gluteeniton
45 min
{
Aktiivinen 15 min
Passiivinen 30 min

Reseptin ainekset 4 annosta
1 kplraitajuurta
1 kplkeltajuurta
1/2 tlsuolaa
Tarjoiluun
150 gkotijuustoa
1/2 dlruohosipulia (silputtuna)
4 tlbalsamiviinietikkaa (valkoinen)
1 1/3 rklrypsiöljyä
1/4 tlmustapippuria
Kuori pestyt juurekset ja leikkaa ne ohuen ohuiksi viipaleiksi terävällä veitsellä tai vihannesleikkurilla. Nosta viipaleet kulhoon, ripottele suola viipaleille, sekoita ja anna maustua 30–60 minuuttia huoneenlämmössä.
Kuutioi kotijuusto ja pyöräytä kuutiot ruohosipulisilpussa. Asettele valutetut juurikasviipaleet lautasille viuhkan tai ympyrän muotoon, ripottele juustokuutiot viereen ja pirskottele balsamico ja rypsiöljy päälle. Pyöräytä muutama kierros mustapippuria myllystä raita- ja keltajuuriannoksiin. Nauti raita- ja keltajuuricarpaccio alkupalana hyvän leivän kanssa.