Railin silakkaceviche

16 h
0
0

Railin silakkaceviche

GL
LA
MA
MU
0
0
Teksti Saara Törmä
Kuvat Mika Haaranen
Tulosta
Mainos

Ainekset (25 annosta)

  • 1500 gsilakkafileitä
  • 5 dlvettä
  • 2 1/2 dlväkiviinaetikkaa
  • 1/2 dlsuolaa

Lisäksi

  • 4 kplkesäsipulia (varsineen)
  • 150 glehtiselleriä
  • 1 kpltuoretta chiliä (punainen)
  • 3 dltomaattimehua
  • 1 1/2 dltuoretta korianteria (silputtuna)
  • 1 1/2 dllimettimehua
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1 1/2 rklsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlmustapippuria
  • 3 kpltomaattia

Koristeluun

  • 150 gkirsikkatomaattia
  • 3 dlkivettömiä oliiveja (esim. kalamata)
  • 1/2 dltuoretta korianteria

Tee näin

16 h
{
AKTIIVINEN1 h
PASSIIVINEN15 h

Irrota silakkafileistä nahka vetäisemällä. Mittaa vesi, etikka ja suola kulhoon ja sekoita. Lisää silakat ja nosta jääkaappiin noin kolmeksi tunniksi.

Leikkaa sipulit renkaiksi, säästä varret koristeluun. Leikkaa varsisellerit pieniksi kuutioiksi. Halkaise chili, poista siemenet ja silppua.

Valuta fileistä liemi pois. Lisää kalojen joukkoon sipulirenkaat, sellerit ja chilit sekä tomaattimehu, korianteri, limetti- ja sitruunamehu, sokeri, suola ja mustapippuri. Anna cevichen maustua kylmässä seuraavaan päivään.

Lisää ennen tarjoilua silakkacevichen joukkoon kuutioidut tomaatit. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa. Koristele silakkaceviche halkaistuilla kirsikkatomaateilla, oliiveilla ja silputulla korianterilla.

Vinkki!

Ceviche on alkujaan Perusta peräisin oleva ruokalaji, jossa erittäin ohueksi leikatut raa’at kalaviipaleet maustetaan limettimehulla, sipulilla ja öljyllä.
MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä