Raikkaat jogurttisilakat

20 min
0
0

Raikkaat jogurttisilakat

MU
GL
0
0
Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

  • 300 gsilakkafileitä

Marinadi

  • 2 kpllimettiä
  • 1 rklsokeria
  • 2 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria

Jogurttikastike

  • 200 gruoanvalmistusjogurttia
  • 1/2 dlruohosipulia (hienonnettuna)
  • 4 rkltuoretta tilliä (hienonnettuna)
  • 1/2 dlpunasipulia (hienonnettuna)
  • 1 rkldijoninsinappia
  • 1 rklsokeria
  • 1 tlsuolaa
  • 1/4 tlvalkopippuria (rouhittuna)

Tee näin

20 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN

Huuhtaise silakkafileet ja poista fileistä nahka. Lado fileet kannelliseen astiaan.

Pese limetti hyvin ja raasta kuori sekä purista mehu. Lisää mehu ja kuoriraaste fileille. Ripottele päälle sokeri sekä suola ja rouhi päälle pippuria. Sulje astia tiiviillä kannella ja nosta jääkaappiin. Anna marinoitua seuraavaan päivään. Ravistele pari kertaa marinoinnin aikana.

Valuta silakat ja pane kannelliseen lasipurkkiin tai tarjoiluastiaan.

Sekoita jogurttikastike, tarkista maku ja kaada silakoille. Anna jogurttisilakoiden maustua jääkaapissa mieluiten seuraavaan päivään.

Tarjoa raikkaat jogurttisilakat esim. keitettyjen perunoiden tai keitettyjen munien kanssa alku- tai pikkuruokana.

•Ohjeen marinadi sopii mainiosti myös paistettujen silakoiden tai silakkapihvien marinointiin. Lisää liemeen vielä maustepippureita, laakerinlehtiä, sipulia ja tillinoksia. Anna silakoiden marinoitua vähintään seuraavaan päivään.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä