Maku

Värileikki salaattilautasella! Marmorimuna-parsasalaatti kujeilee koristeellisilla kananmunillaan ja aromaattisilla makuvivahteillaan

6 h 40 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
6 h 10 min
Keväinen marmorimuna-parsasalaatti saa kiinalaisesta viismausteesta ihanan aromaattista makua. Hauska erikoisuus ovat teellä marmoroidut munat, jotka myös tuovat salaattiin ruokaisuutta. Erilainen salaatti vaikkapa pääsiäispöytään!
KA
MA
0
0
Julkaistu: 29.3.2021


Ainekset (4 annosta)

  • 2 nippua (à 500 g) vihreää parsaa
  • 1 rkloliiviöljyä
  • 3 rklhoisinkastiketta
  • 3 rklsoijakastiketta
  • 2 rklruokosokeria
  • 1 tlkiinalaista viismaustetta

Lisäksi

  • 1 l salaattisekoitusta (rucolaa, pinaattia ja mangoldinlehtiä)
  • 2 dl pieniä versoja
  • 4marinoitua kananmunaa (ohjeen löydät salaatin valmistusohjeesta)
  • ¼ tl merisuolahiutaleita
  • ½ tl mustapippuria
Tulosta

Marmorimuna-parsasalaatti valmistuu näin:

  1. Valmista ensin marmoroidut munat, katso täältä ohje.
  2. Valmista parsat. Leikkaa tai napsauta parsoista puumainen tyviosa pois. Kuori paksummat parsat kevyesti. Leikkaa 2–3 osaan. Levitä parsat uunivuokaan. Sekoita kulhossa öljy, maustekastikkeet, sokeri ja viismauste. Pirskottele mausteöljy parsojen päälle. Paahda 200-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia, kunnes parsat hieman pehmenevät ja saavat väriä.
  3. Kokoa salaatti. Levitä tarjoiluvadille salaattisekoitusta, versoja ja parsoja. Kuori ja halkaise munat ja asettele ne salaattiin. Valuta päälle parsojen maustelientä vuoasta. Viimeistele suolalla ja pippurilla.

Vinkki: viismausteen voi valmistaa myös itse

Viismaustetta saa etnisistä ruokakaupoista, mutta voit valmista sitä myös itse. Paahda kuivalla pannulla 11/2 tl mustapippureita, 1 tl neilikoita, 11/2 tl fenkolinsiemeniä ja 3–4 tähtianista. Jauha hienoksi morttelissa ja lisää 2 tl jauhettua kanelia.
MITÄ PIDIT?
0
Kommentoi »