Maku

Raikas mustikka-sitruunamarenkikakku

1 h 25 min
4
0

Raikas mustikka-sitruunamarenkikakku

GL
KA
0
4
Teksti Marja Samuli
Kuvat Johanna Kinnari
Tulosta
Mainos

Ainekset (12 palaa)

Pohja

  • 6 kplvalkuaista
  • 1/4 tlsuolaa
  • 4 dlsokeria
  • 1/2 rklmaissitärkkelystä
  • 1 tlsitruunankuoriraastetta
  • 1 tlsitruunamehua

Väliin

  • 5 dlkasvirasvasekoitetta (rasvaa 15 %) (vaahtoutuva)
  • 1 dlturkkilaista jogurttia
  • 2 rklsokeria
  • 50 gvalkosuklaata (rouhittuna)
  • 2 dlmustikoita

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN1 h 10 min

Vaahdota munanvalkuaiset ja suola puhtaassa, rasvattomassa ja kuivassa kulhossa. Lisää joukkoon sokeri vähitellen, seosta samalla koko ajan vispaten.
Vispaa vaahto kovaksi. Lisää joukkoon maissitärkkelys ja sitruunan kuori. Purista joukkoon sitruunamenu.
Peitä kaksi uunipeltiä leivinpaperilla ja piirrä papereille yhteensä neljä ympyrän muotoista aluetta. Jaa niille marenkiseos.
Paista kiertoilmalla 150 asteessa viisi minuuttia ja laske uunin lämpötila 100 asteeseen. Jatka paistamista noin tunti. Katkaise uunista virta ja jätä marengit vielä jälkilämpöön. Irrota jäähtyneet marengit varoen. Jos sinulla ei ole kiertoilmauunia, tee marenki kahdessa osassa ja korota uunin lämpötilaa 20 asteella.
Vispaa kasvirasvavalmiste napakaksi vaahdoksi. Sekoita jogurtti vaahtoon. Makeuta seos sokerilla ja lisää joukkoon valkosuklaarouhe.
Kokoa kakku. Levitä täytettä marenkilevyille. Pudottele joukkoon mustikoita. Nosta levyt päällekkäin. Ja viimeistele kakun pinta mustikoilla.
Anna kakun vetäytyä hetki viileässä ennen tarjoilua.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä