Maku

Raikas kookoskakku

1 h 5 min
4
1

Raikas kookoskakku

Teksti Mervi Melasniemi
Kuvat Kirsi Salovaara
Tulosta
Mainos

Ainekset (15 viipaletta)

  • 150 gvoita
  • 1 1/2 dlsokeria
  • 4 kplmunaa
  • 2 kpllimettiä
  • 2 dlkookoshiutaleita
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 1 rklvaniljasokeria
  • 2 tlleivinjauhetta

Kuorrutus

  • 150 gvalkosuklaata
  • 1/2 dlkahvikermaa (rasvaa 10 %)
  • 1 dlkookoshiutaleita

Tee näin

1 h 5 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN35 min

Voitele suorakaiteen muotoinen 2 litran kakkuvuoka ja jauhota se kookoshiutaleilla.

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksi kerrallaan voimakkaasti vatkaten.

Pese limetit hyvin. Raasta yhdestä limetistä kuori ja purista mehua 3/4 dl. Lisää taikinaan kuoriraaste, mehu ja kookoshiutaleet. Siivilöi joukkoon keskenään sekoitetut kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina vuokaan ja kypsennä uunin keskiosassa 175 asteessa noin 35 minuuttia. Peitä kakku tarvittaessa leivinpaperilla, ettei pinta tummu liikaa. Kokeile kypsyyttä tikulla. Kumoa kakku vuoasta hieman jäähtyneenä.

Kuorruta kakku. Nosta kakku tarjoiluvadille. Suojaa astian reunat voipaperisuikaleilla. Paloittele suklaa kattilaan, lisää kerma ja kuumenna samalla sekoittaen, kunnes suklaa on sulanut. Kaada vähän jäähtynyt kuorrutus tasaisesti kakulle ja anna sen valua reunoille.

Ripottele raikkaan kookoskakun päälle runsaasti kookoshiutaleita.

•Kata kookoskakun viereen kulhollinen tuoreita mansikoita ja vaniljasokerilla maustettua kermavaahtoa.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä