Maku

Jäätee virkistää hedelmäisellä ja raikkaalla maullaan – näin valmistat juoman helposti itse

15 min
{
Aktiivinen
15 min
Passiivinen
Jäätee on parhaimmillaan itse tehtynä. Sitruunasta ja appelsiinista makunsa saava juoma makeutetaan hunajalla ja viimeistellään sitruunamelissalla.
GL
VE
3.8
1
Julkaistu: 9.9.2010


Reseptin ainekset (6 annosta)

  • 5 dlvettä
  • 6 rklteetä
  • ¾ dlhunajaa
  • 1sitruuna
  • ½appelsiinia
  • 3 rklsitruunamelissaa
Tulosta

Jäätee valmistetaan näin:

  1. Kiehauta puoli litraa vettä. Mittaa irtotee tai nosta teepussit kiehahtaneeseen veteen. Siirrä kattila sivuun ja anna teen hautua 5 minuuttia.
  2. Siivilöi irtotee tai poista pussit ja liuota joukkoon hunaja. Kaada tee mehukannuun. Lisää jääpaloja ja/tai kylmää vettä litran verran. Näin tee jäähtyy nopeasti ja maku pysyy tuoreena. Tarkista, onko jäätee sopivan makeaa.
  3. Viipaloi hyvin pesty sitruuna ja appelsiini. Lisää hedelmäviipaleet ja sitruunamelissan lehtiä tarjoilukannuun tai suoraan laseihin. Tarjoa juoma kylmänä.
1 kommentti