Kotivinkki

Raikas jäämarjavaahto ja kaurapaistos

50 min
0
0

Raikas jäämarjavaahto ja kaurapaistos

Tämän kevyempää, raikkaampaa, rapeampaa ja kuohkeampaa jälkiruokaa on vaikea löytää. Jäämarjavaahto valmistuu helposti, jos omistat monitoimikoneen.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 4-5 dljäisiä marjoja
  • (esimerkiksi mustikoita, vadelmia tai puolukkaa)
  • 2kananmunan valkuaista
  • 1 dlsokeria

Kaurapaistos

  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 1 dlmantelilastuja
  • 3 rklsokeria

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN30 min

1. Aloita valmistamalla kaurapaistos. Voit tehdä sen hyvissä ajoin, mutta valmista marjavaahto vasta juuri ennen tarjoilua. Mittaa kuivalle paistinpannulle kaurahiutaleet, mantelilastut ja sokeri.

2. Kytke levy täydelle teholle. Paahda seosta paistinpannulla koko ajan sekoittaen, kunnes se hieman ruskistuu, ja pannulta nousee paahteinen tuoksu. Kaada seos heti toiseen astiaan jäähtymään.

3. Mittaa lähes jäiset marjat leikkuuterällä varustetun monitoimikoneen kulhoon. Erottele joukkoon kananmunan valkuaiset ja lisää myös sokeri.

4. Käynnistä kone ja aja seos ensin soseeksi, jonka jälkeen massa alkaa kasvaa ja kuohkeutua.

5. Jaa jäämarjavaahto annoskuppeihin ja ripottele päälle reilusti kaurapaistosta. Tarjoile heti.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä