Maku

Raikas couscoussalaatti

25 min
KA
LA
MA
MU
3.67
0


 

Tulosta
Teksti Helena Saine-Laitinen
Kuvat Johanna Myllymäki

Ainekset (4 annosta)

  • 2 dlcouscousia
  • 2 dlvettä
  • 1 rklrypsiöljyä
  • 1/2 tlsuolaa
  • 150 gvihreitä papuja
  • 1 kplkesäsipulia (silputtuna varsineen)
  • 1/2 kplkurkkua (kuutioituna)
  • 125 gkirsikkatomaattia (halkaistuna)
  • 1 dlkuivattuja karpaloita
  • 1/2 dltuoretta minttua (silputtuna)

Kastike

  • 1/2 dlrypsiöljyä
  • 1 rklbalsamiviinietikkaa (valkoista)
  • 1 rklsokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Tee näin

25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN

Mittaa kuumuutta kestävään kulhoon couscous, öljy ja suola. Kaada päälle kiehuva vesi. Sekoita ja anna turvota 5 minuuttia.

Kiehauta pavut nopeasti suolalla maustetussa vedessä ja jäähdytä kylmän juoksevan veden alla siivilässä. Kumoa valutettuina couscousin joukkoon.

Lisää sipuli, kurkku, tomaatit, karpalot ja minttu couscousin joukkoon.

Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kääntele couscoussalaatin joukkoon.

Siirrä raikas couscoussalaatti viileään tekeytymään puoleksi tunniksi.

MITÄ PIDIT?
3.67