Maku

Raidallinen kääretorttu

10 h 15 min
0
0

Raidallinen kääretorttu

Tavallisesta kääretortusta saa helposti juhlakelpoisen, kun taikinan jakaa osiin ja värjää kaksi- tai kolmiväriseksi.
Teksti Lunni leipoo
Kuvat Lunni leipoo
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 annosta)

  • 4 kplmunaa
  • 1 1/2 dlsokeria (Siro hienoasokeria)
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • 1 dlperunajauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • Punaista elintarvikeväriä (geelimäistä)
  • vihreää elintarvikeväriä (geelimäistä)

Täyte

  • 2 dlvispikermaa
  • 100 gmaitosuklaata

Tee näin

10 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN10 h

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen.

Vaahdota keskenään munat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi (n. 3 minuutin ajan). 

Toisessa kulhossa yhdistä vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. 

Siivilöi jauhoseos vaahdon joukkoon ja sekoita rauhallisesti käännellen tasaiseksi. 

Jaa taikina kolmeen osaan, sekoita yhteen osaan punaista geelimäistä elintarvikeväriä ja yhteen vihreää (tai sinistä ja keltaista). Kääntele tasaiseksi. Jaa taikina pursotinpusseihin ja pursota vuorotellen kolmea eri väriä leivinpaperilla vuoratulle, korkealle uuninpellille. 

Paista torttupohjaa uunissa n. 7 minuutin ajan tai kunnes se on saanut hieman väriä.

Kumoa pohja leivinpaperilla vuoratulle ritilälle toisin päin jäähtymään. Irrota leivinpaperi päältä varovaisesi.

Ripottele toisen leivinpaperin päälle sokeria ja käännä pohja vielä toisin päin sokerin päälle.

Sulata mikrossa suklaa ja vatkaa vispikerma kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä suklaa ja vispikerma, vatkaa tasaiseksi.

Levitä täyte torttupohjan päälle, älä levitä aivan reunoille asti. Kääri pohja tiukalle rullalle. 

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä