Kotivinkki

Rahkavohvelit

30 min
4
0

Rahkavohvelit

Syrnikit ovat venäläisiä rahkalettuja. Niistä mukaillut rahkavohvelit ovat mukavan raikkaita ja ruokaisia kääreitä suolaisille lisukkeille. Valitse täytteeksi savukalaa tai katkarapuja.
Teksti Kaisa Torkkeli
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (4-6 annosta)

  • 1 prkrahkaa (250 g)
  • 2 ½ dlmaitoa (täys)
  • 3kananmunaa
  • 2 dlvehnäjauhoja
  • 2täysjyvävehnäjauhoja
  • 2 tlleivinjauhetta
  • ½ dlvoisulaa, juoksevaa margariinia
  • tai rypsiöljyä (50 g)
  • ripaus suolaa

Rahkavohvelien paistamiseen

  • juoksevaa margariinia

Rahkavohvelien täyte

  • 5 dlsalaattisekoitusta (esim. rucolaa, babypinaattia
  • 5 dlpunamangoldia)
  • 300 glämmin- tai kylmäsavulohta tai
  • -siikaa tai katkaravun pyrstöjä
  • 2 dlranskankermaa, smetanaa tai
  • paksua jogurttia
  • ruohosipulia tai tilliä
  • kapriksia

Tee näin

30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN

1. Yhdistä kaikki taikinan raaka-aineet kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
2. Kuumenna vohvelirauta ja voitele levyt tarvittaessa juoksevalla margariinilla. Paista rahkavohvelit kauhallinen kerrallaan.
 

3. Lisää lämpimän vohvelin puolikkaalle salaattisekoitusta, kalaa tai katkarapuja, hapankermaa (ranskankermaa, smetanaa tai jogurttia), ruohosipulia tai tilliä ja kapriksia. Taita rahkavohveli puolikkaaksi ja nauti heti.

Vink vink Vohvelit muuntuvat makeiksi, kun lisäät taikinaan ½ dl sokeria ja 1 tl vaniljasokeria.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä