Kotivinkki

Rahkavanukas ja vadelmakastike

1 h
0
0

Rahkavanukas ja vadelmakastike

Unohda perus marjarahka ja tee slaavilaistyylinen rahkavanukas. Tai monta pientä, sillä vanukkaat valmistuvat helposti muffinipellillä!
Teksti Kati Pohja
Kuvat Timo Villanen
Tulosta
Mainos

Ainekset (6-9 annosta)

  • 100 gvoita
  • 2 dlsokeria
  • 500 gmaitorahkaa
  • 5kananmunankeltuaista
  • 3 rklvehnäjauhoja

Vadelmakastike

  • 400pakastevadelmia
  • ½ dlsokeria
  • 1 rklsitruunamehua
  • 1–2 tlperunajauhoja

Tee näin

1 h
{
AKTIIVINEN20 min
PASSIIVINEN40 min

1. Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita joukkoon rahka, keltuaiset ja jauhot.
 

2. Jaa massa muffinipellille 6–9 koloon (koosta riippuen). Nosta muffinipelti syvään uunipannuun. Kaada pannulle kuumaa vettä vesihauteeksi siten, että vesi ylettää muffinivuoan puoliväliin asti.
 

3. Kypsennä rahkavanukkaita 175-asteisen uunin alatasolla noin 45 minuuttia tai kunnes ne hiukan irtoavat vuoan reunoista. Peitä vuoka/vuoat foliolla, jos vanukkaat uhkaavat tummua liikaa. Anna vanukkaiden jäähtyä ennen kuin irrotat ne vuoasta.
 

4. Vanukkaiden kypsyessä mittaa kaikki vadelmakastikkeen aineet kattilaan ja anna seoksen kiehahtaa.
5. Kaada seos siivilään ja anna valua noin 15 minuuttia. Painele seosta lopuksi lusikalla siivilää vasten, niin saat kaiken mehun talteen. Tarkista maku ja lisää halutessasi sokeria. Anna kastikkeen jäähtyä. Tarjoa rahkavanukas vadelmakastikkeen kera.

Vink vink Tee rahkatesti. Maustamattomissa rahkoissa on yllättäviä maku- ja rakenne-eroja.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä