Maku

Rahkatorttu (Hapukoortort)

1 h 25 min
3
1

Rahkatorttu (Hapukoortort)

Teksti Saara Törmä
Kuvat Riikka Kantinkoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (10 palaa)

  • 100 gvoita
  • 1 dlsokeria
  • 1 kplmunaa
  • 1 1/2 tlsitruunankuoriraastetta
  • 3 dlvehnäjauhoja
  • 1/2 tlleivinjauhetta

Täyte

  • 500 gmaitorahkaa
  • 1 dlkuohukermaa
  • 1 3/4 dlsokeria
  • 2 kplmunaa
  • 2 rklsitruunamehua
  • 2 rklappelsiininkuoripaloja
  • 1 rklmaissitärkkelystä
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/2 dlmanteleita

Tee näin

1 h 25 min
{
AKTIIVINEN25 min
PASSIIVINEN1 h

Vatkaa pehmeä voi sekä sokeri vaahdoksi. Vatkaa joukkoon muna. Lisää raastettu sitruunankuori sekä vehnäjauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen.

Vuoraa pyöreä irtopohjavuoka tai piirakkavuoka leivinpaperilla. Painele taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle sekä reunoille muutaman sentin korkeudelle. Nosta vuoka jääkaappiin tai pakastimeen siksi aikaa, kun teet täytteen.

Pane uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita täytteen aineet, lukuun ottamatta manteleita, huolellisesti keskenään. Kaada täyte pohjalle, tasoita ja asettele manteleita koristeeksi.

Paista rahkapiirakkaa noin tunti, kunnes rahkatäyte on kohonnut ja aavistuksen ruskettunut, ja rahkapiirakan reunat ovat saaneet väriä.

MITÄ PIDIT?
3
Katso myös nämä