Kotivinkki

Rahkatäytekakku

0
0

Rahkatäytekakku

Teksti Kotivinkki
Kuvat A-lehtien kuva-arkisto
Tulosta
Mainos

Ainekset (8 palaa)

Kakkupohja:

  • 4kananmunaa
  • 1½ dlsokeria
  • 1 dlvehnäjauhoja
  • ¾ dlperunajauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta

Täyte:

  • 100 gpehmeitä kuivattuja tropiikin hedelmiä
  • 3liivatelehteä
  • 2 dlvispikermaa
  • 250 grahkaa
  • 100 gmantelilastuja
  • ½ dlsokeria
  • 2 tlvaniljasokeria
  • 1sitruunan mehu

Kostuttamiseen:

  • 1 dlsitruunanmakuista kivennäisvettä

Päälle:

  • 100 gvalkosuklaata
  • 50 gvihreitä karamelleja
  • sokerikuorrutetta

Tee näin

{
AKTIIVINEN
PASSIIVINEN

1. Vatkaa kananmunien rakenne rikki kulhossa.

2. Lisää sokeri munien joukkoon. Vatkaa seos kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.

3. Sekoita keskenään vehnä- ja perunajauhot sekä leivinjauhe.

4. Siivilöi jauhoseos munavaahtoon ja sekoita taikina tasaiseksi. Älä enää vatkaa taikinaa.

5. Voitele rengasvuoka ja kaada taikina vuokaan.

6. Paista kakkupohjaa uunin keskiritilätasolla 175 asteessa 50 minuuttia tai kunnes se on kypsä.

7. Jäähdytä kakkua hetki. Kumoa kakku vuoastaan ja jaa se kolmeen osaan.
Täyte:

8. Pilko hedelmät pieniksi paloiksi.

9. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

10. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka, hedelmäpalat, mantelilastut, sokeri ja vaniljasokeri kerman joukkoon varovasti käännellen.

11. Purista sitruunasta mehu ja kuumenna se kiehuvaksi. Puristele liivatteista vesi ja liota ne kuumaan sitruunamehuun. Lisää liivate rahkaseokseen koko ajan sekoittaen.

12. Laita täyte jähmettymään jääkaappiin puoleksi tunniksi.
Kakun kokoaminen:

13. Kostuta pohjalevy kivennäisvedellä. Käytä apuna pullasutia. Laita puolet täytteestä kakkupohjan päälle. Laita päälle seuraava levy, kostuta se ja lisää päälle loput täytteestä.

14. Laita kolmas levy kakun päälle.

15. Sulata suklaa vesihauteessa. Levitä suklaa kakun päälle ja reunoille lastan tai veitsen avulla.

16. Pursota sokerikuorrutteella ristikko kakun päälle. Kiinnitä karkit sokerikuorrutteella kakun reunoille.

17. Koristele kakku nauhoilla.

Vinkki!

Vinkki: Tuubissa myytävä sokerikuorrute säilyy vaikka kuinka pitkään, kunhan suljet korkin huolellisesti. Jos kuorrute on jämähtänyt kovaksi, saat sen juoksevaksi kuuman, juoksevan veden alla.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä