Maku

Mehevöitä sämpylät rahkalla! Kauraisat rahkasämpylät potkaisevat aamun takuulla käyntiin

1 h 35 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
1 h 15 min
Rahka tuo sämpylöihin mehevyyttä ja proteiineja, kaurahiutaleet vatsaa helliviä kuituja. Olipa sitten arki tai pyhä, nämä rahkasämpylät maistuvat taatusti. Nappaa siis resepti visusti talteen!
MU
KA
4
0
Julkaistu: 13.9.2021


Ainekset (16 kpl)

  • 250 gpehmeää maitorahkaa
  • 2½ dl kevytmaitoa
  • 1 pkt (50 g) hiivaa
  • 2 rklsiirappia
  • 1½ tl suolaa
  • 3 dl kaurahiutaleita
  • 7–8 dl hiivaleipäjauhoja
  • ½ dl rypsiöljyä

Lisäksi

  • 1–2 dl kaurahiutaleita pinnalle
Tulosta

Rahkasämpylät valmistuvat näin:

  1. Lämmitä rahka ja maito kulhossa kädenlämpöiseksi. Murustele joukkoon hiiva ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut kokonaan. Lisää siirappi, suola ja kaurahiutaleet.
  2. Sekoita joukkoon hiivaleipäjauhot ja öljy vähän kerrallaan. Alusta taikina ja anna taikinan kohota noin 30 minuuttia lämpimässä.
  3. Jaa taikina 16 osaan ja pyörittele sämpylöiksi jauhojen avulla. Kaada kaurahiutaleita lautaselle ja kasta sämpylöiden pinta kaurahiutaleissa. Voit kostuttaa sämpylöiden pintaa kevyesti vedellä, jos kaurahiutaleet eivät meinaa tarttua pintaan.
  4. Nosta sämpylät leivinpaperin päälle uunipellille. Anna sämpylöiden kohota 15–30 minuuttia liinan alla.
  5. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla 12–15 minuuttia, kunnes sämpylät ovat kypsiä.
Kommentoi »