Rahkapullakakku – tarjoile sitruunainen kevätherkku raikkaan rahkajäätelön ja mangososeen kanssa
4 h 50 min
{
Aktiivinen 20 min
Passiivinen 4 h 30 min
Rahkapulla muuntautuu kakuksi yhdistäen kaikki pääsiäisen maut samaan pakettiin. Sitruunasiirappi tekee kakkupohjasta ihanan mehukkaan, rahkajäätelö ja mangosose viimeistelevät kokonaisuuden.

Reseptin ainekset 8 annosta
150 gvoita tai margariinia
2 dlsokeria
2 tlkardemummaa
1 tlvaniljasokeria
3munaa
3 dlvehnäjauhoja
1 tlleivinjauhetta
1 dlsitruunanmehua
1 dlsokeria
Rahkajäätelö
2 dlkuohukermaa
2 tlvaniljasokeria
1 prk (250 g)maitorahkaa
1 tlk (397 g)kondensoitua maitoa
1sitruunan kuori raastettuna
Lisäksi
2 dlmangososetta
Rahkapullakakku – ohje:
- Valmista jäätelö. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Yhdistä kermavaahto ja rahka. Sekoita joukkoon kondensoitu maito. Lusikoi seos pakastuksen kestävään vuokaan ja peitä kelmulla. Pakasta vähintään 4 tuntia, mieluiten yön yli.
- Vaahdota voi, sokeri, kardemumma ja vaniljasokeri. Lisää munat yksitellen koko ajan vatkaten. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita voi-sokerivaahtoon.
- Vuoraa uunivuoka (noin 20 × 25 cm) leivinpaperilla. Kaada taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista kakkua 175-asteisessa uunissa 25–30 minuuttia.
- Kuumenna kattilassa sitruunanmehu ja sokeri kiehuvaksi. Kostuta kakku sitruunasiirapilla ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
- Tarjoa kakku rahkajäätelön ja mangososeen kanssa.