Kotivinkki

Rahkapulla

3 h 45 min
5
0

Rahkapulla

Sitruunainen rahkapulla saa ytyä rommissa liotetuista rusinoista.
Teksti Kati Pohja
Kuvat Sanna Peurakoski
Tulosta
Mainos

Ainekset (16 kpl)

  • 3 dlmaitoa
  • 25 gtuorehiivaa (tai 1 ps kuivahiivaa)
  • 1 ½ dlsokeria
  • 2 tlkardemummaa
  • 1kananmuna
  • noin 8 dlvehnäjauhoja
  • 75 gvoita

Rahkapullan täyte

  • 1kananmuna
  • 250 gmaitorahkaa
  • 1 dlkermaa
  • ¾ dlsokeria
  • 1 tlvaniljasokeria
  • ¼ dlsitruunamehua
  • ½ dlrusinoita
  • 5 cl rommia

Rahkapullien voiteluun

  • 1kananmuna
  • (mantelirouhetta)

Tee näin

3 h 45 min
{
AKTIIVINEN45 min
PASSIIVINEN3 h

1. Laita rusinat rommiin likoamaan pari tuntia ennen leipomista. Ota samalla jääkaapissa säilytettävät raaka-aineet huoneenlämpöön.

2. Liuota maitoon tuorehiiva. Lisää sokeri, kardemumma ja kananmuna. Alusta joukkoon vehnäjauhoja, kunnes taikina on kimmoisa ja irtoaa käsistä. Jätä taikina kohoamaan liinalla peitettynä vähintään puoleksi tunniksi.

3. Kumoa taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa sitä hetki. Leivo taikinasta pötkö ja jaa se noin 16 osaan. Taputtele palat leivinpaperin päällä soikeiksi levyiksi ja kohota liinalla peitettynä noin puoli tuntia.

4. Sekoita täytteen aineet keskenään. Lisää myös liotetut rusinat.

5. Paina kohonneisiin leivonnaisiin esim. lasin pohjalla syvennykset ja pyöräytä soikioiden päät ympäri. Jaa täyte syvennyksiin ja voitele pullien reunat munalla. Ripottele halutessasi päälle mantelirouhetta.

6. Paista rahkapullia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä