Raclet-uuniperunat

1 h 35 min
4
0

Raclet-uuniperunat

Herkulliset täytetyt perunanpuolikkaat viimeistellään raclet-juustolla
Teksti Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Kuvat Keittiössä, kotona ja puutarhassa
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 kpl)

  • 3 kplrosamunda perunoita (keskikokoisia)
  • ½ dlkermaa
  • ½ dlranskankermaa
  • 6 kplaurinkokuivattua tomaattia
  • 2 kplkevätsipulia silputtuna
  • 1 rkltuoretta basilikaa hienonnettuna
  • 1 rkltuoretta lehtipersilijaa hienonnettuna
  • suolaa ja mustapippuria
  • 125 graclet juusto viipaleita

Tarjoiluun

  • 1 kplmimis versoseosta

Tee näin

1 h 35 min
{
AKTIIVINEN1 h 20 min
PASSIIVINEN15 min

Pese rosamunda perunat hyvin ja pistele muutaman kerran haarukalla. Nosta perunat uunivuokaan ja paista kypsiksi 200 asteisessa uunissa noin tunnin verran.

Anna perunoiden jäähtyä hetki. Puolita rosamunda perunat pituussuunnassa ja anna jäähtyä vielä hetki.

Koverra lusikalla varovaisesti perunoiden sisusta kulhoon. Varo rikkomasta perunankuoria. Lisää kulhoon kerma, ranskankerma, kevätsipuli, hienonnetut yrtit ja pilkotut aurinkokuivatut tomaatit.  Sekoita täyte tasaiseksi ja mausta suolalla sekä pippurilla.

Lusikoi täyte takaisin perunankuoriin ja viimeistele laittamalla raclet-juustoviipale täytetyn perunan pinnalle. Laita täytetyt perunanpuolikkaat takaisin uuniin 200 asteeseen noin 15-20 minuutiksi tai kunnes raclet-juusto on kullankeltainen pinnalta.

Tarjoa täytetyt perunanpuolikkaat mimis saalaattiversojen kera.

MITÄ PIDIT?
4
Katso myös nämä