Maku

Raakasuklaa keksitaikinatäytteellä

50 min
0
4

Raakasuklaa keksitaikinatäytteellä

Ihanat suklaaherkut valmistuvat helposti hetkessä. Makea keksitäyte kaipaa seurakseen melko tummaksi jätetyn (=vain hiukan makeutetun) raakasuklaan.
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 kpl)

raakasuklaa

  • 3 rklkookosöljyä
  • 3 rklraakakaakaojauhetta
  • 1 tlhunajaa
  • 1/8 tlsuolaa

keksitaikina

  • 1 dlcashewpähkinöitä
  • 1 dlkuivattuja taateleita
  • 1/4 tlbourbonvaniljajauhe
  • 1/4 tlkanelia
  • 1/6 tlsuolaa

Tee näin

50 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN20 min

Laita pähkinät ja taatelit likoamaan 10 minuutiksi.

Sulata kookosöljy. Lisää joukkoon kaakao, hunaja ja suola. Jaa reilu kolmasosa raakasuklaasta pienien karamellivuokien pohjalle ja tee myös yksi pieni suklaalaatta vaikkapa pienen muovikipon pohjalle (keksitaikinan suklaahippuja varten). Laita suklaat pakastimeen 15 minuutiksi.

Tee sillä välin keksitäyte. Valuta pähkinät ja taatelit huolellisesti. Lisää ne vaniljan, kanelin ja suolan kanssa monitoimikoneeseen ja jauha aivan tasaiseksi massaksi. Ota suklaalaatta pakastimesta ja pilko pieniksi suklaahipuiksi. Kääntele keksitaikinan joukkoon.

Ota loput suklaat pakastimesta ja painele suklaiden päälle pieni pallo keksitaikinaa. Keksitaikinaa jää luultavasti yli, ja siitä saat herkullisia raakapalleroita välipalaksi. Lisää loppu suklaa vuokiin niin että reunat ja päällinen kuorruttuvat suklaalla. Pakasta 20 min. Säilytä pakastimessa, sillä kookosöljypohjainen suklaa sulaa nopeasti huoneenlämmössä.

MITÄ PIDIT?
0
Katso myös nämä