Raakasalaatti ja korianteri-minttupesto
2 h 15 min
{
Aktiivinen15 min
Passiivinen2 h
Rapsakan raakasalaatin salaisuus on juuressuikaleiden parin tunnin mittainen jääkylmä vesikylpy. Raikas korianteri-minttupesto kruunaa tämän hurmaavan salaatin!
GL
MA
MU
5

Raakasalaatti ja korianteri-minttupesto
Ainekset (4 annosta)
- 1 kplkyssäkaalia (pieni)
- 2 kplporkkanaa (pientä)
- 4 kplkeltajuurta (pientä)
- 2 rklrypsiöljyä
- 2 rklsitruunamehua
- 1/4 tlsuolaa
- 1/4 tlmustapippuria
Korianteri-minttupesto
- 1 1/2 dlcashewpähkinöitä
- 2 dltuoretta korianteria
- 1 dltuoretta minttua
- 2 kplvalkosipulinkynttä
- 1 dlrypsiöljyä
- 1/2 dlsitruunamehua
- 1/2 rklhunajaa
- 1 tlsuolaa
- 1/2 tlmustapippuria
- 1/4 tlchilirouhetta
Kuori juurekset. Leikkaa ne pitkiksi ohuiksi suikaleiksi. Upota suikaleet jääkylmään kevyesti suolalla maustettuun veteen. Pidä kasviksia jääkaapissa pari tuntia, jolloin ne rapeutuvat.
Paahda peston pähkinät kevyesti paistinpannulla. Pane jäähtyneet pähkinät, yrtit ja kuorittu valkosipulinkynsi monitoimikoneeseen. Jauha ainekset hienoksi.
Lisää öljy vähitellen välillä konetta käyttäen. Mausta sitruunamehulla, hunajalla, suolalla, pippurilla ja chilillä.
Valuta juurekset siivilässä. Kaada kulhoon ja lorauta sekaan öljyä ja sitruunamehua. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.
Tarjoa salaatti peston kanssa.
MITÄ PIDIT?
5