Raakasalaatti ja korianteri-minttupesto

2 h 15 min
5
0

Raakasalaatti ja korianteri-minttupesto

GL
MA
MU
0
5
Rapsakan raakasalaatin salaisuus on juuressuikaleiden parin tunnin mittainen jääkylmä vesikylpy. Raikas korianteri-minttupesto kruunaa tämän hurmaavan salaatin!
Teksti Taina Salovaara
Kuvat Satu Nyström
Tulosta
Mainos

Ainekset (4 annosta)

  • 1 kplkyssäkaalia (pieni)
  • 2 kplporkkanaa (pientä)
  • 4 kplkeltajuurta (pientä)
  • 2 rklrypsiöljyä
  • 2 rklsitruunamehua
  • 1/4 tlsuolaa
  • 1/4 tlmustapippuria

Korianteri-minttupesto

  • 1 1/2 dlcashewpähkinöitä
  • 2 dltuoretta korianteria
  • 1 dltuoretta minttua
  • 2 kplvalkosipulinkynttä
  • 1 dlrypsiöljyä
  • 1/2 dlsitruunamehua
  • 1/2 rklhunajaa
  • 1 tlsuolaa
  • 1/2 tlmustapippuria
  • 1/4 tlchilirouhetta

Tee näin

2 h 15 min
{
AKTIIVINEN15 min
PASSIIVINEN2 h

Kuori juurekset. Leikkaa ne pitkiksi ohuiksi suikaleiksi. Upota suikaleet jääkylmään kevyesti suolalla maustettuun veteen. Pidä kasviksia jääkaapissa pari tuntia, jolloin ne rapeutuvat.

Paahda peston pähkinät kevyesti paistinpannulla. Pane jäähtyneet pähkinät, yrtit ja kuorittu valkosipulinkynsi monitoimikoneeseen. Jauha ainekset hienoksi.

Lisää öljy vähitellen välillä konetta käyttäen. Mausta sitruunamehulla, hunajalla, suolalla, pippurilla ja chilillä.

Valuta juurekset siivilässä. Kaada kulhoon ja lorauta sekaan öljyä ja sitruunamehua. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

Tarjoa salaatti peston kanssa.

MITÄ PIDIT?
5
Katso myös nämä