Raaka puolukka-nektariinisemifreddokakku

3 h 30 min
4.7
2

Raaka puolukka-nektariinisemifreddokakku

Marjainen raakakakku tekeytyy pakkasessa ja nautitaan puolijäisenä, italiaksi "semifreddo". Luonnollisesti hunajalla makeutetussa kakussa on herkullinen pähkinäinen pohja.
Teksti Terveen hyvää
Kuvat Terveen hyvää
Tulosta
Mainos

Ainekset (6 annosta)

pohja

  • 1 dlpähkinöitä
  • 1 dlrusinoita
  • 1 dlkaurahiutaleita
  • 1/6 tlsuolaa

semifreddo

  • 1,5 dlcashewpähkinöitä (100 g)
  • 2 kplbanaania (keltaisia, juuri kypsiä)
  • 2 rklhunajaa
  • 2 kplnektariinia
  • 1,5 dlpuolukoita (100 g)

koristeluun

  • 10 gtummaa suklaata
  • 2 rklkuivattuja karpaloita

Tee näin

3 h 30 min
{
AKTIIVINEN30 min
PASSIIVINEN3 h

Liota cashew-pähkinöitä 1/2-2 tuntia. Liota pohjaan tulevia pähkinöitä puoli tuntia, ei pidempään etteivät ne aivan löysisty. Valuta pähkinät. Aja pohjaan tulevat pähkinät, rusinat ja suola hienoksi monitoimikoneessa, kunnes ne muuttuvat yhdeksi isoksi palloksi. Lisää kaurahiutaleet ja aja taas tasaiseksi, kunnes massasta muodostuu pallo. Laita pienen (halkaisija 14-16 cm) irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja taputtele pallo tasaiseksi pohjaksi. Laita sivuun odottamaan.

Aja valutetut cashew-pähkinät monitoimikoneessa aivan kermaiseksi. Lisää kuoritut banaanit. Aja taas tasaiseksi. Lusikoi puolet massasta pois koneesta kulhoon. Lisää koneeseen nektariinit ja blendaa sileäksi. Kaavi massa pohjan päälle ja tasoita. Siirrä puolet massasta takaisin koneeseen ja lisää puolukat, aja tasaiseksi. Lusikoi päällimmäiseksi kerrokseksi ja tasoita pinta ja reunat. Laita pakkaseen ainakin kolmeksi tunneksi.

Jos nautitte kakun heti kolmen tunnin kuluttua, sitä ei tarvise sulatella, yön yli pakkasessa ollutta kakkua kannattaa sulattaa huoneenlämmössä 15-20 minuuttia ennen nauttimista. Sillä aikaa voit hoitaa koristelun. Sulata pala tummaa suklaata mikrossa ja pursota minigrip-pussista pieniä suklaasydämiä kakun pinnalle. Voit myös muotoilla kuivatuista karpaloista sydämiä. Tarjoa hieman sulaneena, mutta puolijäisenä.

Vinkki!

Kaikki marjat ja hedelmät voivat olla joko tuoreita tai pakastettuja, tosin pakastettuina niiden tulee olla pieneksi viipaloituja, jotta kone jaksaa hienontaa ne. Kakku säilyy pakkasessa hyvin ainakin viikon.
MITÄ PIDIT?
4.7
Katso myös nämä