Maku

Raaka mantelivoi

20 min
{
Aktiivinen
20 min
Passiivinen
Pelkkää raakaa mantelia sisältävä unelmanpehmeä levite, joka sopii niin puuron voisilmäksi kuin ylelliseksi levitteeksi.
5
0
Julkaistu 10.7.2014


Reseptin ainekset (20 annosta)

  • 200 gmanteleita (ruskeita)
Tulosta

Laita mantelit yleiskoneeseen, jossa on iso leikkaava terä. Käynnistä kone ja anna surrata, kunnes manteleista muodostuu ensin rouhetta, sitten jauhetta, sitten hienompaa jauhetta ja jossain vaiheessa (n. 10 min) pyöreä mantelipallo. Pallo hajoaa ajan myötä ja alkaa pikku hiljaa muuttua voiksi. Jos mantelit kipuavat kovasti seinämille missä tahansa blendaamisen vaiheessa, pysäytä kone ja kaavi massa takaisin terien ulottuville. Kun olet tyytyväinen koostumukseen, purkita pieneen purkkiin ihana raakamantelivoisi, säilytä jääkaapissa ja käytä sitä säästellen, sillä usko minua, urakkaan tuskin jaksat heti ryhtyä uudestaan!

Kommentoi »