Maku

Puutarhurin piirakka

3 h 10 min
{
Aktiivinen
30 min
Passiivinen
2 h 40 min
Maistuisiko rennnosti kasattu kasvispiirakka? Yrteillä maustettu rahkavoitaikina saa peitokseen todellisen kasvisfantasian.
MU
5
0
Julkaistu: 24.10.2016


Ainekset (12 annosta)

Taikina

  • 150 gvoita
  • 4 dlvehnäjauhoja
  • 1 tlleivinjauhetta
  • 1 tlsuolaa
  • 1 tlpaprikajauhetta
  • 250 gmaitorahkaa
  • 1/2 dltuoreyrttiseosta (rosmariinia, timjamia, basilikaa silputtuna)

Täyte

  • 130 gpunaista pestokastiketta (1 prk)
  • 1/4 kplkesäkurpitsaa
  • 1/4 dlmunakoisoa
  • 1/2 kplfenkolia
  • 6 kplkirsikkatomaattia
  • 3 rkloliiviöljyä
  • 150 gvuohenmaitojuustoa (pehmeää, Chavroux)
  • 1/4 tlmustapippuria (rouhittuna)

Lisäksi

  • Koristeluun yrttejä tai versoja
Tulosta

Valmista puutarhurin piirakka näin:

Sekoita kuutioitu voi, jauhot, leivinjauhe, suola ja paprikajauhe monitoimikoneessa murumaiseksi. (Voit myös nyppiä ainekset käsin yhteen, kulhossa.)

Lisää rahka ja yrtit ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja anna sen levätä jääkaapissa muutaman tunnin tai yön yli.

Kauli taikina jauhotetun leivinpaperin päällä neliön (25 cm x 25 cm) tai suorakaiteen muotoiseksi levyksi. Levitä päälle pesto.

Huuhtele kasvikset. Leikkaa kesäkurpitsa, munakoiso ja fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Halkaise tomaatit. Sommittele kasvikset pohjan päälle.

Nostele päälle vuohenjuusto nokareina. Mausta pippurilla.

Paista kasvispiirakkaa 175-asteisen uunin keskitasolla noin 40 minuuttia, kunnes pohja on kypsä ja kasvikset saaneet kauniin värin.

Tarjoa kasvispiirakka vastapaistettuna runsaan salaatin kanssa.

* Voit korvata osan jauhoista täysjyväjauhoilla.

Kommentoi »